A koronázást már mindenki nagyon várja, és ahogy közeledik az esemény, egyre több  részlet derül ki.

A menü egyik étele már kiderült

Már azt is tudni, mi lesz a koronázási menü egyik étele, és közben az is kiderült, hogy az angolok  nem igazán lelkesek ettől a fogástól. Szerintük túl francia, még annak ellenére is, hogy a királyi szakácsok mindent megtettek, hogy angolosabb legyen a quiche, ami lényegében egy sós pite. Ha a tésztával nem bajlódnál, akkor azt készen is vehetsz. 

A recept

Bár a  királyi család  hivatalos Twitter oldalára feltett videóban elég jól követhető, hogyan kell elkészíteni a koronázási pitét, de a lényeget összefoglaljuk. Ha szeretnéd elkészíteni, akkor minden pontosan meglegyen. 

Hozzávalók

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál hideg vaj
  • 2 evőkanál zsír 
  • 2 evőkanál tej

Keverd össze a lisztet és a sót egy tálban. Add hozzá a vajat és a zsírt, majd morzsold össze a keveréket. Utána apránként adagold hozzá a tejet, ezután kezd el összegyúrni. Ha csomómentes a tészta, akkor 30-40 percre tedd be a hűtőbe. 

Nyújts ki, nyomkodd bele a tortaformába, amit előtte sütőpapírral bélelj ki, majd lefedve még 30 percre tedd vissza a hűtőbe.

Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és a tésztát először nehezékkel süsd. Ezt úgy tudod megoldani, ha teszel rá sütőpapírt és sütősúlyokat, ha az nincs, akkor száraz babot is szórhatsz rá, a lényeg, hogy ne emelkedjen meg a tészta.

15 percig süsd így a tésztát, majd vedd vissza a hőfokot, 160 fokra, vedd le a sütőpapírt és tedd rá a tölteléket. 

A töltelékhez:

  • 1 dl tej
  • 2 dl magas zsírtartalmú tejszín 
  • 2 közepes tojás
  • apróra vágott friss tárkony
  • só és bors
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • 30 dkg főtt spenót, enyhén felaprítva
  • egy doboz vörösbab

Keverd össze a tejet, a tejszínt, a tojásokat, a tárkonyt, a sót és a borsot. A reszelt sajt egy részét szórd rá tésztára, majd jöhet a spenót, a bab és a tejes-tejszínes keverék. A tetejére mehet a maradék sajt és így 20-25 percre tedd vissza a sütőbe.

Via