A koronázást már mindenki nagyon várja, és ahogy közeledik az esemény, egyre több részlet derül ki.
A menü egyik étele már kiderült
Már azt is tudni, mi lesz a koronázási menü egyik étele, és közben az is kiderült, hogy az angolok nem igazán lelkesek ettől a fogástól. Szerintük túl francia, még annak ellenére is, hogy a királyi szakácsok mindent megtettek, hogy angolosabb legyen a quiche, ami lényegében egy sós pite. Ha a tésztával nem bajlódnál, akkor azt készen is vehetsz.
A recept
Bár a királyi család hivatalos Twitter oldalára feltett videóban elég jól követhető, hogyan kell elkészíteni a koronázási pitét, de a lényeget összefoglaljuk. Ha szeretnéd elkészíteni, akkor minden pontosan meglegyen.
Introducing… Coronation Quiche!
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 17, 2023
Chosen personally by Their Majesties, The King and The Queen Consort have shared a recipe in celebration of the upcoming #CoronationBigLunch taking place up and down the country. pic.twitter.com/aVcw9tNarP
Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg liszt
- csipetnyi só
- 2 evőkanál hideg vaj
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál tej
Keverd össze a lisztet és a sót egy tálban. Add hozzá a vajat és a zsírt, majd morzsold össze a keveréket. Utána apránként adagold hozzá a tejet, ezután kezd el összegyúrni. Ha csomómentes a tészta, akkor 30-40 percre tedd be a hűtőbe.
Nyújts ki, nyomkodd bele a tortaformába, amit előtte sütőpapírral bélelj ki, majd lefedve még 30 percre tedd vissza a hűtőbe.
Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és a tésztát először nehezékkel süsd. Ezt úgy tudod megoldani, ha teszel rá sütőpapírt és sütősúlyokat, ha az nincs, akkor száraz babot is szórhatsz rá, a lényeg, hogy ne emelkedjen meg a tészta.
15 percig süsd így a tésztát, majd vedd vissza a hőfokot, 160 fokra, vedd le a sütőpapírt és tedd rá a tölteléket.
A töltelékhez:
- 1 dl tej
- 2 dl magas zsírtartalmú tejszín
- 2 közepes tojás
- apróra vágott friss tárkony
- só és bors
- 10 dkg reszelt cheddar sajt
- 30 dkg főtt spenót, enyhén felaprítva
- egy doboz vörösbab
Keverd össze a tejet, a tejszínt, a tojásokat, a tárkonyt, a sót és a borsot. A reszelt sajt egy részét szórd rá tésztára, majd jöhet a spenót, a bab és a tejes-tejszínes keverék. A tetejére mehet a maradék sajt és így 20-25 percre tedd vissza a sütőbe.