A koronázási menü egyik legegyszerűbb és egyben legnépszerűbb étele a koronázási csirke és az abból készült szendvics, aminek első változatát II. Erzsébet királynő 1953-as koronázására készítettek el.

Az eredeti változatban a párolt csirkéhez rizssalátát és vörösborból, majonézből, tejszínhabból, sárgabarackpüréből és curryporból készült rózsaszínű mártást adtak az akkori koronázási banketten a  királynő  díszvendégeinek.


A recept egyszerű 


Mára jelentősen leegyszerűsödött a recept és nem csak a királyi családban, de egész Angliában népszerű lett. Az elkészítése rendkívül egyszerű, akár Károly király koronázásának napjára is elkészítheted magadnak.


Hozzávalók

  • párolt csirkemell
  • majonéz
  • mazsola
  • mandula
  • mangó chutney
  • curry

A csirke mennyisége attól függ, mennyi salátát szeretnél készíteni. Párold meg a csirkét, hidegen vágd csíkokra és tetszőleges mennyiségben adagold hozzá a többi összetevőt. Apróra vágott petrezselymet és sót is tehetsz hozzá. Citromlével, hagymával, joghurttal fokozhatod az ízhatást. 

Ha kész, eheted salátaként vagy két kenyérszelet közé rakva szendvicsként is.

A másik koronázási étel, a quiche elkészítése sem bonyolult, annak receptjét itt találod. 


Via