A koronázási menü egyik legegyszerűbb és egyben legnépszerűbb étele a koronázási csirke és az abból készült szendvics, aminek első változatát II. Erzsébet királynő 1953-as koronázására készítettek el.
Az eredeti változatban a párolt csirkéhez rizssalátát és vörösborból, majonézből, tejszínhabból, sárgabarackpüréből és curryporból készült rózsaszínű mártást adtak az akkori koronázási banketten a királynő díszvendégeinek.
A Vibrant Coronation Chicken Salad and a No-Slump Quiche Crust https://t.co/WfshQa51bX
— arnlex (@arnlexnews) May 3, 2023
A recept egyszerű
Mára jelentősen leegyszerűsödött a recept és nem csak a királyi családban, de egész Angliában népszerű lett. Az elkészítése rendkívül egyszerű, akár Károly király koronázásának napjára is elkészítheted magadnak.
Hozzávalók
- párolt csirkemell
- majonéz
- mazsola
- mandula
- mangó chutney
- curry
A csirke mennyisége attól függ, mennyi salátát szeretnél készíteni. Párold meg a csirkét, hidegen vágd csíkokra és tetszőleges mennyiségben adagold hozzá a többi összetevőt. Apróra vágott petrezselymet és sót is tehetsz hozzá. Citromlével, hagymával, joghurttal fokozhatod az ízhatást.
Ha kész, eheted salátaként vagy két kenyérszelet közé rakva szendvicsként is.
A másik koronázási étel, a quiche elkészítése sem bonyolult, annak receptjét itt találod.