Károly királynak az utolsó pillanatban kellett módosítania Erzsébet királynő temetési menetének útvonalát, hihetetlen, miért. 

A lovak okozták a felfordulást Erzsébet királynő temetésén

Már az 1960-as évek óta tervezték a pontos útvonalat, de Károly király az utolsó pillanatokban módosította az eredeti terveket. 

Károly királyt különösen aggasztotta a lovak helyzete a menetben, és aggódott amiatt, hogy neki, és más a koporsó mögött sétáló magas rangú királyi családtagoknak esetleg ki kell kerülniük a lópiszkokat.

Belsős információk szerint nem tudták figyelmen kívül hagyni azt a kérdést, hogy nem lenne a királyi család tagjainak rangjához méltó, ha a lovak ürülékét kellene kerülgetniük a menetben. 

Utólag jó döntésnek bizonyult Károly király változtatása

Korábban az volt a terv, hogy a a királynő koporsója mögött lovak mennek majd, amikor a koporsó elhagyja a Westminster Abbey-t.

Ám Károly király beavatkozása után ezeket a terveket félretették. A lovak egy része hátrébb került a menetben. Sőt, a Westminster Abbey melletti utakra még homokot is raktak, hogy a lovak és a kocsik ne csússzanak el. Így is, a katonaság tagjainak ürülékhalmokat kellett kerülgetniük.

Via