Hatalmas történelmi eseménynek lehettünk szemtanúi: Károly királyt hivatalosan is megkoronázták. Most a brit uralkodó a családja társaságában a Buckingham-palota erkélyéről köszöntötte a tömeget. Természetesen ott volt Kamilla királyné, Vilmos herceg, Katalin hercegné, György herceg, Sarolta hercegnő és a kis Lajos herceg is. 

Károly király és Kamilla köszöntötték az embereket

Károly király és Kamilla visszatértek a Buckingham-palotába, majd köszöntötte őket a személyzet. Közben elindult a tömeg a palota elé, és ellepte az utcákat, mindenki azt várta, mikor jelenik meg az uralkodó. Végül pár perc késéssel megjelent Kamilla királynéval az oldalán. 

Először csak a királyi pár lépett ki az erkélyre, majd pár perc múlva csatlakoztak a többiek. Vilmos herceg és Katalin hercegné mellett láthattuk Eduárd herceget és a feleségét, illetve Kamilla királyné testvéreit. 

karoly-kiraly-2023
Fotó: Dan Kitwood / Getty Images

A királyi család tagjai sokat mosolyogtak, integettek, az emberek pedig nagyon örültek, hogy megpillanthatták az uralkodót. Harry herceg nem csatlakozott a családjához, korábban már kiderült, hogy csakis a királyi család dolgozó tagjai léphetnek ki az erkélyre. 

Folytatódik az ünnepség

A családtagok megnézték a légiparádét, majd integettek még egy keveset, és bementek. Az ünneplés még nem ért véget, mivel Windsorban koncerttel folytatódik a program.