Kiderült, mi Károly király kedvenc itala, amelyhez még külön poharat is visz, ha külföldre utazik. 

Az sem mindegy, milyen pohárban szolgálják fel Károly királynak a kedvenc italát

Gordon Rayner királyi kommentátor szerint III. Károly minden este előszeretettel fogyaszt vacsora előtt egy erős koktélt. A kedvenc italát ginből és száraz vermutból készíti, ezt a fele-fele arányban kevert koktélt pedig olajbogyóval, és citrommal díszíti. 

A beszámolók szerint, ehhez megvan a kedvenc pohara is, amelyet ha Károly király a tengerentúlra utazik, mindig magával visz, hogy abból fogyassza el. Így Károly király mindig kicsit otthon érezheti magát, ez egyfajta stabilitást ad neki a hétköznapoban. 

Kamilla királyné a borra esküszik

Nemcsak Károly király, de Kamilla királyné is ragaszkodik a megszokotthoz, ha italról van szó. Ő például a kedvenc vörösborából visz magával egy üveggel, ha elutazik. Ez az ital Bordeaux-ból származik, és a királyné ragaszkodik hozzá, hogy mindig a rendelkezésére álljon. 

Károly király megköveteli, hogy a személyzetnek pontos receptúrát kell követnie, hogy mindig hozzák a megszokott minőséget. 

Károly király egyébként csak mértékkel fogyasztja a kedvenc koktélját, a beszámolók szerint tökéletes, 22.8%-os testtömeg-indexe van. Ezen a koktélon kívül általában csak néha egy-egy pohár vörösbort fogyaszt el, mindig nagyon ügyel a mértékre.

via