Hagyományosan a Buckingham-palota az uralkodó otthona, ezért a király vagy királynő már a  koronázás előtt beköltözik a fényűző rezidenciára. Károly király és Kamilla király még mindig nem foglalta el a palotát, és nagyon úgy fest, később sem szeretnék. 

Károly király múzeumot szeretne a Buckingham-palotából 

A Buckingham-palotát pár évvel ezelőtt kezdték el felújítani. Ám a munkálatok sok időt vesznek igénybe, és szakaszonként haladnak, így várhatóan 2027-ben fejeződik be a felújítás. Éppen emiatt Károly király még nem költözött be a Buckingham-palotába, jelenleg is a korábbi otthonában a Clarence House-ban lakik. Az informátorok szerint nem is nagyon sietteti a költözést, mivel teljesen elégedett az épülettel.

Szereti a Clarence House-t, meglehetősen egyszerű, és nem szeretne egy belsőépítészt bevonni, hogy átépítse neki a Buckingham-palotát

– mondta a királyi családhoz közel álló forrás. Emellett azt is elárulta, az uralkodónak tervei vannak a Buckingham-palotával, mivel szeretné, ha a jövőben múzeumként üzemelne. 

A palota jelenleg is látogatható, ám évente mindössze 10 hetet van nyitva a nyilvánosság előtt. Az épület júliustól októberig látogatható, ami valóban rövid időszak. Pedig nagyon népszerűnek számít a turisták körében, hiszen páratlan művészeti gyűjtemény található benne. Károly király szerint a festményeket jó lenne szélesebb körben megmutatni. 

Az egyetlen problémát az okozhatja, hogy a Buckingham-palota a helyszíne az állami fogadásoknak, melyek előtt fokozottan odafigyelnek a biztonságra. Ezek az alkalmak megnehezítik a múzeum létrehozását, hiszen ilyenkor be kellene zárni a palotát. Így kétséges, miként valósulhat meg Károly király terve. 

Nem alkalmas a családi életre 

Erzsébet királynő nagy valószínűséggel nem örülne, hogy Károly király múzeumot szeretne létrehozni az egykori otthonából, ám Vilmos herceg támogatja az apja ötletét. Az informátor szerint mindketten azt gondolják, a Buckingham-palota alkalmatlan a modern családi életre. 


Via