Ugyan a királyi családban mindenkinek előkelő rangja van, Katalin hercegné szerint mégis sok konfliktus adódhat a címek miatt.

Katalin hercegnét nyomasztja ez a kérdés

Ugyan Lajos herceg és Sarolta hercegnő még kicsik, valószínűleg a következő évtizedekben több családi konfliktus is kialakulhat majd abból, hogy György herceg a trónörökös.

Katalin hercegné szerint igen hosszú munka lesz az, amíg a másik két gyermeke megérti majd azt, hogy ők soha nem léphetnek a trónra, vagyis fogalmazzunk úgy, reálisan nézve erre egészen kevés esélyük van.

Katalin hercegné számára ez sok aggodalomra ad okot, ő ugyanis attól tart, hogy ezek a gyermekek mellőzöttnek érezhetik magukat, és hogy később olyan magatartásformákat mutatnak majd, mint amilyet most Harry hercegtől láthatunk.

Nincs kivételezés

Nem példa nélküli, hogy a kisebb gyermek csak egy tartaléknak tekinti magát, és Vilmos herceg felesége már most attól tart, hogy az évek során, ez a gondolat károsan befolyásolja majd a gyermekei fejlődését.

Éppen ezért próbálja őket úgy nevelni, hogy a címektől és titulusoktól függetlenül megértsék, hogy mind a hármunkra ugyanolyan nagy szükség van, és mindhárman kaphatnak olyan feladatokat, amelyeket ha ellátnak, nagy hatása lehet a munkájuknak.

Azt pedig már most próbálja csírájában elfolytani, hogy György herceg csak azért, mert ő az elsőszülött, úgy érezzék, hogy fontosabb szerepet tölt be a családban.

via