Vilmos herceg és Katalin hercegné sosem titkolták, hogy a gyereknevelés számukra a legfontosabb. Sok esetben a királyi kötelességek elé helyezték a gyermekeiket, ebbe pedig Erzsébet királynő és Károly király is beleegyeztek. Ám nagyon úgy fest, új fejezet kezdődik az életükben

Katalin hercegné és Vilmos herceg már másként nevelik a gyerekeket

A házaspár eddig tudatosan úgy nevelte a gyerekeket, hogy átlagos gyerekkoruk legyen, és megpróbálták őket a nyilvánosságtól távol tártani. Éppen ezért csak nagyon ritkán jelentek meg nyilvános eseményeken. A szakértők szerint ebben egyértelműen változás érzékelhető, hiszen György herceg már 10 éves, Sarolta hercegnő is egyre nagyobb, ami lehetővé teszi, hogy jobban bevonják őket a királyi teendőkbe. 

Éppen ezért Katalin hercegné és Vilmos herceg korábban könnyebben mondtak nemet bizonyos feladatokra, de erre egyre kevesebb alkalommal lesz lehetőségük a jövőben. A gyerekek már nagyobbak, így nekik is jobban ki kell venniük a részüket a királyi teendőkből. 

Jennie Bond, a királyi család szakértője elmondta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg esetében a kötelesség egyre nagyobb szerepet játszik az életükben. Károly király koronázása után kisebb lett a dolgozó királyi családtagok köre, arról nem is beszélve, hogy új címet kaptak. Ez pedig több feladattal jár. A szakértő szerint természetesen ez nem jelenti azt, hogy a jövőben kevesebbet foglalkoznának a gyerekekkel. De megpróbálják őket is bevonni, így a nyilvános eseményeken is többet lehetnek együtt. 

Katalin hercegné sokszor érez bűntudatot

Korábban Katalin hercegné egy interjúba mesélt arról, hogy elég nehéz összeegyeztetnie a hivatalos teendőit a gyerekneveléssel. Éppen ezért nem mindig tudja a gyerekeket elvinni iskolába vagy óvodába. Sok esetben bűntudatot érez emiatt, mert nem tud annyi időt a gyerekkel tölteni, mint amennyit szeretne. 


Via