Harry herceg és Meghan Markle kislánya, Lilibet június 4-én 1 éves lesz. A tengerentúlon élő házaspár és gyermekeik hazalátogatnak Erzsébet királynő jubileumi évfordulójára, így már két jeles eseményt ünnepelhet együtt a királyi család. Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének azonban más programja lesz a nagy napon. 

Több szempontból is kivételes nap

A kislány születésnapja olyan szempontból is különleges lesz, mert ez lesz az első alkalom, hogy a brit uralkodó először fog találkozni a 11. dédunokájával, akit róla neveztek el a szülei. 

Kiderült, mit terveznek

Meghan és Harry a tervek szerint szombaton szeretnének egy kisebb születésnapi partyt rendezni a lányuk számára, a windsori Frogmore Cottage-ban, ahol megszállnak a látogatásuk alatt. Eredetileg Erzsébet királynőnek is más programja lett volna arra a napra, ugyanis az Epsom Derbyn kellett volna részt vennie, ám mivel három lova már nem versenyez, valamint a pletykák szerint egészségügyi állapota miatt úgy döntött, hogy idén nem megy el. A 70 éves uralkodása alatt a királynő csupán kétszer hagyta ki a népszerű lóversenyt.

Vilmoséknak más programja lesz

A jelek szerint azonban úgy tűnik, hogy Vilmost és Katalin Walesbe szólítja a kötelesség ahol találkoznak fellépőkkel és a platina jubileumi ünnepi koncerten részt vevő stábbal a Cardiff Castle területén. Arról egyelőre nincs információ, hogy a hercegi pár az este során visszautazik-e Londonba vagy sem. 

a pénteki istentiszteleten találkozhatnak

Június 3-án pénteken Erzsébet királynő és a családja  Szent Pál-székesegyházban hallgatja majd végig a hálaadó istentiszteletet. Ezen az eseményen nagy valószínűséggel minden unoka és dédunoka részt fog venni a családjaikkal. 

Via