A napokban nagy port kavart Manuel lopási ügye, ami még 2017-ben történt. A X-Faktor idején már voltak újságcikkek az esettel kapcsolatban, akkor a rapper azt mesélte, hogy megbánta a dolgot, de a büntetését még azóta sem töltötte le. 

Manuel 6 éve nem fizette vissza a pénzt 

2017-ben Manuel és három másik barátja ellopta a Noé Állatotthon Alapítvány adománygyűjtő ládáját, es elvitték a pénzt is. Az esetről maga az állatotthon számolt be, közzétették a biztonsági kamerák felvételeit, így hamar megtalálták a tetteseket. Az ügyben nyomozott a rendőrség, végül az elkövetőket 50 óra közmunkára ítélték, és vissza kellett fizetniük az ellopott pénzt. 

A napokban volt 6 éve, hogy megtörtént a lopás, ennek kapcsán osztott meg egy posztot az állatotthon szóvivője, Schneider Kinga.

Manuel... még csak 6 év telt el, de már senki sem emlékszik erre... manapság főműsoridőben imádja mindenki... Persze biztos nagyon megbánta és mindenki megváltozhat és jár neki egy második esély. Hát mi megadtuk neki a második esélyt. Ő meg vállalt mindent is, csak azután azt sem sikerült betartania. Az őt kiemelő csatorna és menedzsment pedig mindenről is tud/tudott, de ugye kit érdekel! 

A posztját többen látták, így a Bors újságírói is, akik interjút készítettek a Noé Állatotthon szóvivőjével. A beszélgetés során elárulta, hogy Manuel sokáig nem foglalkozott a lopással és a büntetéssel, az RTL kereste meg az állatotthon nem sokkal azelőtt, hogy elkezdődtek az X-Faktor élő adásai. 

Az RTL Klub megkeresett minket, hogy Manuellel rendezzük a dolgokat, dolgozzunk össze még a műsor előtt. Írjuk posztot a fiúról, arról, hogy jóvátette minden bűnét, az X-Faktorban drukkoljunk neki, erről is posztoljunk a közösségi felületeinken, vagyis vegyünk úgy részt az imidzs-építésében, hogy ő közben tényleg ledolgozza nálunk a büntetését

– nyilatkozta Schneider Kinga a Borsnak

Az együttműködés azonban elmaradt, a szóvivő elárulta, hogy Manuel évekkel ezelőtt megkereste őket a koronavírus-járvány idején. Felajánlotta, hogy segít nekik gyűjtést szervezni, aminek az állatotthon nagyon örült, de végül ebből sem lett senki. 

A Borsnak Schneider Kinga elárulta, hogy a Facebookon közzétett bejegyzése után megkereste a rapper menedzsere, megkérdezte, hogy mivel tudnák lezárni az ügyet. A Noé Állatotthon szóvivője erre azt mondta, hogy azt szeretnék, ha kifizetné a büntetést, illetve ledolgozná a rá kirótt közmunkát. Az ügy még nem zárult le, Manuel pedig nem szólalt meg a jelenlegi helyzettel kapcsolatban. 


Via