Senkit nem lepett meg, hogy Max Verstappen nyerte a 38. Forma 1 Magyar Nagydíjat, ám az ünneplés nem várt véget ért. 

Max Verstappen mindent vitt, kivéve a Herendit

A versenyzők elfoglalták a dobogót, és kezdetét vette a pezsgőzés. Az öröm a szokásosnál is nagyobb volt, hiszen Lando Norris sorozatban másodjára lett helyezett, amíg Sergio Perez egy hosszabb negatív széria után végezhetett az élen. Utóbbi, a pénteki időmérőn már az első körben összetörte az autót, így tényleg senki nem hitte, hogy dobogó lesz a vége. 

Lando Norris is a fellegekben jár, a pezsgőbontásra pedig a két alkalom alatt egy külön tehcnikát fejlesztett ki, a palackot általában a talpával a odaveri a dobogónak, így egyszerűbb a bontás. Nos, ez már a legutóbbi futamon sem volt a legjobb ötlet, ám akkor csak lebukfencezett a trófea.

A Herendi porcelán azonban ennél sérülékenyebb, így abban a pillanatban leesett, és ugyan nem apró darabokra, de összetört. Max Verstappen humorral próbálta kezelni a dolgot, de szinte senki nem hitt a szemének, hogy ez most tényleg megtörtént. 

Már most mindenki a Herendire keres

Az biztos, hogy lehetett bármennyire is izgalmas és fordulatokban, rekordokban gazdag a Hungaroringen rendezett Magyar Nagydíj, a világot azóta is a Herendi porcelánkérdés tartja lázban, és mindenki azt találgatja, mi lesz a sorsa, vajon Max Verstappent hogyan kárpótolják majd. 

A Herendi Porcelánmanufaktúra elmondta, hogy egy új trófeát készítenek a rekordokat döntögető Max Verstappennek, és mivel van másodpéldány, a munkálatokat pedig már megkezdték, így 6 hónap helyett, csupán pár hét kell majd, hogy a jogos tulajdonosához kerüljön. 

Tekintve, hogy a hír az egész világot bejárta, talán annyi öröm lehet a szerencsétlen esetben, hogy most még több emberhez eljut a Herendi híre. Sőt, a Herendi már most a legnépszerűbb keresések között szerepel a Facebook-on.

via