A világ minden táján ismerik a nevét, ám azt kevesen tudják, hogy pontosan mennyit is keresett az évek alatt Tom Cruise. A színész nem csupán híres és milliomos, a vagyona több, mint 500 milliárd dollár.

Miért, mennyit kapott? 

Tom Cruise a Kockázatos üzlet című filmben a szerepéért csupán 75 ezer dollárt, tehát körülbelül 27 millió forintot kapott, ám meg kell jegyezni, hogy itt még nem tartozott az A-listás sztárok közé, így a fizetése sem volt annyi. Nagyot kaszált azonban az Interjú a Vámpírral című filmmel, amiért már 15 millió dollárt kapott 1994-ben. Míg az első Top Gun filmért 1986-ban „csak” 2 millió dollárt kapott. A legtöbbet kétségtelenül a Mission Impossible filmekért kapta Cruise. Az első részért részért 70 millió dollárt, a másodikért 100 milliót, míg a harmadikért 75 millió dollárt zsebelt be.

Az új Top Gun film

A Top Gun: Maverick című filmért a színész egyelőre 13 millió dollárt kapott, ám ez a szám még növekedhet, ugyanis attól is függ, hogy mennyi bevételt fog termelni a mozikban, ameddig játsszák. 

A színész összkeresete 1983 és 2019 között 745 millió dollár volt. Nem csoda, hogy a Forbes listáján a leggazdagabb színészek között szerepel. A listájukon Dwayne Johnson áll az első helyen 64,5 millió dollárral.

Via