Azt hitted, Vilmos hercegnek nincsen önálló jövedelme? Akkor nagyon tévedsz, sokkal több pénzt keres, mint gondolnád.

Mindenkinek külön vagyona is van

Sokan azt hiszik, hogy a királyi család közös kasszából él, nincsenek egyéni jövedelmek, amit kérnek, azt megkapják, önálló büdzsé nélkül. Pedig ez butaság, a családtagoknak igenis vannak saját jövedelmeik, bevételeik, Vilmos herceg esetében most az is kiderült, hogy ez mennyi.

Vilmost herceg eddig, 2023 első félévében 2 milliárd 600 millió forint jövedelemre tett szert, tették közzé a cornwalli hercegség 2023-as éves jelentésében. 

Vilmos herceg lett Cornwall 25. hercege, miután nagyanyja, II. Erzsébet királynő meghalt, és apja, III. Károly király átvette a trónt. Miután Vilmos herceg megörökölte a címet, a hercegségből származó minden többletjövedelmet ő kapott.

A hercegség a jelentés szerint több, mint 10 milliárd forintnak megfelelő nettó nyereséget könyvelt el a 2022-2023-as pénzügyi évben.

Harry hercegnek bezzeg nincs pénze

Vilmos hercegnek tehát az biztos, hogy anyagi gondokra nem kell panaszkodnia. Ám ezek az adatok jogosan vetik fel a kérdést, hogy akkor Harry hercegnek a hírek szerint, miért nincs soha pénze? Hiszen ha ő is ilyen csillagászati összegeket keresett, akkor nagyon sokat kellett költenie, hogy abból ne maradjon. 

Harry hercegék többször hangot adtak annak, hogy anyagi okok miatt vállaltak el egy-egy fellépést vagy interjút, mert a királyi család megvonta tőlük a pénzügyi támogatást.

via