Vilmos herceget alaposan próbára teszi az élet. 

Vilmos herceget sokkolta a diagnózis

Vilmos herceg sok nehézséget átélt már, de ennyire nehéz helyzetben, talán még ő sem volt soha.

Gyerekkorában elvesztette édesanyját, Diana hercegnét, aki egy tragikus autóbalesetben hunyt el Párizsban. Nemrég elhunyt Erzsébet királynő, akivel pedig hihetetlenül szoros kapcsolatot ápolt.

2024 sem kecsegtet eddig túl sok jóval, ugyanis először Károly királyt diagnosztizálták rákkal, majd pár hétten később kiderült, hogy Katalin hercegné, Vilmos herceg felesége ugyanezen megy keresztül. 

Már azzal is nehéz volt megküzdenie, hogy kezdetben egy nagy műtétet akartak elvégezni Katalin hercegnén, ám a diagnózis óta szinte sokkban van. 

Az élet megy tovább 

Vilmos herceg ráadásul egy rendezvényen tudta meg, hogy feleségénél rákot diagnosztizáltak, amelyet azonnal el is hagyott, hiába kellett volna beszédet mondania. 

Mindenki tudta, hogy Vilmos hercegnek sok kihívással kell majd szembenéznie mint király, ám arra ő sem számított, hogy ennyi nehézséget hozhat az élet. Tudja, hogy tragikus végkimenetele is lehet a dolgoknak, és hogy egyszerre megy ezen keresztül Károly király és Katalin hercegné, az nem teszi könnyebbé a helyzetét. Emellett pedig a mindennapi kötelezettségeknek is eleget kell tennie, a gyermekeket is nevelnie kell, a szokásos problémák és nehézségek ugyanúgy fennállnak

— mondta egy informátor a Mirrornak. 

Ha pedig ez nem lenne elég, a fontos eseményeken neki, vagy mostohaanyjának, Kamilla királynénak kell képviselnie a királyi családot, ami hatalmas lelki teher. 

via