Korábban már többször írtunk róla, hogy a királyi családnak minden ünnepre vonatkozóan vannak hagyományai. A húsvét is egy fontos ünnep, ami Erzsébet királynő egyik kedvence volt. Idén azonban Katalin hercegné bejelentése miatt másként alakul az ünneplés.

Változnak a hagyományok a királyi családban Katalin hercegné betegsége miatt 

A brit királyi családban az elmúlt évtizedekben szinte minden húsvétot Windsorban töltött. Ez alól csak pár kivétel volt, például a koronavírus-járvány alatt elmaradt a közös ünneplés. Ilyenkor mindig a Szent György-kápolnában vesznek részt egy húsvéti istentiszteleten vasárnap, majd a kastélyban ebédelnek. 

Tavaly is ez volt a menetrend, annak ellenére, hogy 2023-ban volt először, hogy Erzsébet királynő nélkül töltötte a királyi család az ünnepet. Ekkor a családot már Károly király vezette. Idén azonban más lesz, mivel Károly király sem vállal nyilvános szereplést, Katalin hercegné pedig visszavonult, amíg meg nem gyógyul. 

Az információk alapján Katalin hercegné és Vilmos herceg idén nem ünnepelnek a királyi családdal. Szeretnének pár napra elutazni, és családként ünnepelni. Bár ezt a palota nem erősítette meg, nagyon kicsi az esély arra, hogy Vilmos herceg megjelenik Windsorban a gyermekeivel. Az információk szerint Norfolkban töltik az ünnepet. 

A család csak húsvétra szeretne elmenni, együtt tölteni az időt ötösben, elzárkózni a világtól és továbbmenni

– nyilatkozta a hercegi pár egyik közeli ismerőse a Mirrornak. 

Károly királynak azonban más tervei vannak. Csütörtökön beszédet fog mondani, ami az egész ország lakosságához szól. Emellett az sem kizárt, hogy ott lesz a vasárnapi istentiszteleten, de ezt a hírt a palota még nem erősítette meg. 

A király nagyon reméli, hogy képes lesz elvégezni a húsvéti istentiszteletet, de aznap hozza meg a végső döntést

– mondta Richard Fitzwilliams, királyi kommentátor a Daily Expressnek. A pletykák szerint Károly király elkezdett felkészülni a visszatérésre, mivel több nagy programot is szervezett, ezeken pedig részt is szeretne venni. 


Via