Amióta Katalin hercegné eltűnt a nyilvánosság elől, egyre hajmeresztőbb összeesküvés-elméletek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy valójában mi történhetett vele. Volt szó arról, hogy válnak Vilmos herceggel, illetve az is felröppent, hogy súlyosabb betegséggel küzd, sőt, olyan hír is terjedt, hogy kómában van.

Hatalmasra dagadt a botrány Katalin hercegné körül

Az első nyilvános posztja csak olaj volt a tűzre! Vélhetően azért osztotta meg anyák napján a hercegné a közös portrét gyerekeivel, hogy elcsituljanak a találgatások. De csak bedurvult a helyzet! Katalin néhány apróságot Photoshoppolt ugyanis a képen, de a netes trollok máris átverést kiáltottak! A legmerészebb teóriák pedig arról szóltak, hogy kamu az egész kép, és a hercegné már nem is él.

A királyi családnak lépnie kellett

Sejthető, hogy Katalinéknak nem volt más választása, mint nyilvánosságra hozni a hercegné betegségével kapcsolatos információkat. Múlt hét pénteken így a BBC egy videóüzenetet közölt, amelyben Kate megtörten, de bizakodóan beszél arról, hogy rákot diagnosztizáltak nála, ezért megkezdték a kemoterápiás kezelését, ám jól van és igyekszik a pozitív dolgokra koncentrálni.

Joggal hihette mindenki, hogy ez majd jó időre elcsendesíti a negatív hangokat, de nem így lett! A netes trollok nem álltak le, és újabb elképesztő elmélet kezdett el terjedni.

A legújabb összeesküvés-elmélet szerint a videón nem is a walesi hercegné szerepel, hanem azt a mesterséges intelligencia segítségével hozták létre. Az X-en és a TikTokon már egy rakás ilyen videó és bejegyzés jelent meg, amiben azt bizonygatják, hogy kamu a videó. Ezt azzal magyarázák, hogy Kate pulóvere tovább folytatódik a padon, illetve, hogy egy pillanatra előfordul, hogy eltűnik az eljegyzési gyűrűje. Ezen kívül voltak, akik összevetették egy 7 évvel ezelőtti videóval, amin Katalin szintén ezt a pulcsit viseli, állítják, hogy ezt használták alapul a mostani elkészítéséhez.

A legtöbb kommentelő azonban őrültségnek tartja ezt az elméletet, és kérik az X-et, hogy távolítsa el a hasonló hangulatkeltő bejegyzéseket. 

Elfajult a botrány

Az egész odáig jutott, hogy már az X vezetőségét és Elon Muskot támadják, amiért hagyják, hogy a felületükön ilyen tartalmakat tegyenek közzé Katalin hercegnéről.

Bár Linda Yaccarino, az X vezérigazgatója Katalin hercegné videója után rögtön támogatását fejezte ki egy posztban, lépéseket mégsem tettek az ügyben azóta sem, ezért sokan képmutatónak is nevezték.

Via