Katalin hercegnét január közepén műtötték, a Kensington-palota közleményben tudatta a világgal a hírt, de már csak utólag. Azt is hozzátették, hogy a hercegné jól van, de húsvétig visszavonul és minden hivatalos feladatot visszamond.

Nagyon furcsa, ahogy Katalin hercegné állapotát kezelik

Ezzel egy időben jelentették be, hogy Károly király is műtétre szorul, majd néhány héttel később kiderült, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Katalin állapotát teljes titoktartás övezi, ezzel szemben a király pontos betegségét is napvilágra hozták, ahogyan kezeléséről is rendszeresen tájékoztatják a népét. Sőt, III. Károly időről időre feltűnik, és a legtöbb feladatát sem adta vissza.

Katalin hercegné eltűnt

Bár a királyi szakértők állítják, Katalin a gyerekei miatt ragaszkodik a teljes titoktartáshoz, az emberek ezt közel sem hiszik el. Főleg, mert a hercegnét hónapok óta nem látta senki, pedig állítólag már jól van.

Nem meglepő, hogy egyre több pletyka és elmélet indul útnak arról, hogy mi is történhetett valójában a hercegnével. Az egyik szerint Katalin egy szépészeti beavatkozáson esett át, amit titkolni szeretne, így addig nem mutatkozik nyilvánosan, még egy-két pillanatra sem, amíg teljesen el nem tűnnek a műtét nyomai.

Egy másik elmélet szerint Katalin és Vilmos szakítottak, de amíg több családtag is súlyos betegséggel küzd, nem szeretnék bejelenteni a válást. 

A legtöbben viszont arra szavaznak, hogy valami sokkal komolyabb betegséggel küzd a hercegné, az állapota súlyosabb, mint állítják. Így vagy azért nem mutatkozik nyilvánosan, nehogy kiderüljön a dolog, vagy egyáltalán nem is tudná elhagyni az otthonát.

Via