A Kensington-palota január 17-én jelentette be Instagramon hivatalos közleményben, hogy Katalin hercegné kórházba került. Annyit árultak csak el, hogy egy tervezett hasi műtétet végeztek el rajta, ami jól sikerült, és két hétig kórházi kezelésre szorul. 

Mindenki még nagyobb meglepetésére néhány órával később kiderült, hogy Károly királyt is műteni kell, ám a Buckingham-palota az ő esetében sokkal beszédesebb volt.

Miért tettek különbséget Katalin hercegné és a király között?

Kiderült, hogy Károly királynak prosztatamegnagyobbodása miatt van szükség a beavatkozásra. A bejelentés kitért arra is, hogy azzal, hogy beszélnek egy ilyen intim problémáról, szeretnék felhívni a figyelmét a férfiaknak a rendszeres szűrés és orvosi kezelesek fontosságára.

Egy palotai bennfentes azt is elárulta, hogy ésszerűbb volt nyíltan beszélni a király betegségéről, mivel az emberek a lehető legrosszabbra gondoltak volna, ha titkolóznak, ami pánikhoz vezetett volna.

Katalin esetében viszont úgy ítélték meg, hogy pont az váltana ki nagy riadalmat, ha a kelleténél több információt osztanak meg. Illetve a hercegné a gyermekei érdekében ragaszkodott ahhoz, hogy a lehető legkevesebb részletet áruljanak el, mivel nem szerette volna, hogy akár valótlan pletykák is visszajussanak Lajoshoz, Saroltához vagy Györgyhöz.

Via