Múlt héten jelentette be a Kensington-palota, hogy Katalin hercegné egy komoly hasi műtéten esett át. A közlemény szűkszavú volt, de annyi kiderült azóta, hogy a hercegné jól van, a London Clinic magánintézményben ápolják, ahol 10-14 napot kell eltöltenie, majd otthonában lábadozhat.

Tényleg tervezett volt Katalin hercegné műtétje?

A palota közleménye szerint a hercegné tervezett hasi műtéten esett át, ám a People magazin értesülései szerint erről senki nem tudott, még a legközelebbi rokonok, barátok vagy közvetlenül a család körül dolgozók sem. Mindenkit sokkolt a hír, amikor kiderült, hogy Katalint megműtötték.

Voltak árulkodó jelek

A hercegné karácsonykor jelent meg nyilvánosan utoljára, akkor semmi betegségre utaló jel nem volt látható rajta. Majd az ünnepeket a család vidéki otthonukban, Anmer Hallban töltötte, ez idő alatt nem mutatkoztak nyilvánosan. Januárban tértek vissza Londonba. Ám ekkor már több furcsaságra is felfigyeltek a palotai dolgozók! Mivel csak Vilmos tért vissza a mindennapi teendőkhöz, Katalin nyilvános megjelenéseit viszont nem erősítették meg, titokban pedig a teljes menetrendjét megváltoztatták. Ebből már sejteni lehetett, hogy valami nagyon nem stimmel, de a betegségről még ekkor sem tudott senki.

Via