A Kensington-palota hivatalos közleményt adott ki, amiben tájékoztattak mindenkit arról, hogy Katalin hercegné kórházban van, mivel egy tervezett hasi műtétet hajtottak végre rajta.

Katalin hercegnét hetekig ápolni kell

A közleményből kiderül, hogy a műtét sikeres volt, a hercegné jól van, ám még egy darabig kórházi ápolásra szorul. Minimum 10 napig még nem hagyhatja el az intézményt, ám orvosai tanácsára legalább húsvétig szüneteltetnie kell a hivatalos megjelenéseket.

A walesi hercegné nagyra értékeli az érdeklődést, amelyet ez a nyilatkozat kivált majd. Reméli, hogy a közvélemény megérti, hogy szeretné gyermekei számára a lehető legnagyobb mértékben megőrizni a normális életet: továbbá kívánsága, hogy személyes orvosi információi bizalmasak maradhassanak 

– írják, majd azt is hozzáteszik, a hercegné elnézést kér, hogy le kell mondania a közelgő programjait, de reméli, minél hamarabb újra minél több nyilvános megjelenést be tud iktatni.

A közleményben azt is leszögezték, akkor adnak legközelebb tájékoztatást a hercegné állapota felől, ha jelentős információval tudnak szolgálni.