Megdöbbentette a világot Katalin hercegné videója, amiben a hercegné elárulta, rákot diagnosztizáltak nála. Sokakban felvetődött, hogy miért videóban jelentette be a hercegné a hírt. A magyarázatot a királyi család egyik közeli barátja árulta el. 

Katalin hercegné szívszorító okok miatt jelentette be a betegségét 

Az elmúlt hetekben sok találgatás volt Katalin hercegné állapotát illetően. A hercegné januárban esett át hasi műtéten, később pedig kiderült, hogy a rákos sejtek már jelen vannak a szervezetében. Mivel ez egy nagyon megterhelő időszak a királyi család számára, ezért a Kensington-palota kevés információt árult el a hercegné állapotáról. Bár próbáltak világosan kommunikálni, nagyon sok őrült teória jelent meg Katalin hercegnéről, ami a királyi családot is megviselte. 

A The Sunday Timesnak nyilatkozó ismerős szerint a nehéz időszak mindenkire egy plusz nyomást helyezett. Katalin hercegnét felzaklatták a különféle teóriák, a fokozott figyelem és az őrület, ami a közösségi médiát uralta. A barát szerint részben ezért döntött úgy, hogy ő maga fogja bejelenteni a betegségét, mivel véget akart vetni a találgatásoknak. 

Nem igazán az elmúlt hetek drámájáról volt szó, bár ez nyilvánvalóan felkavaró volt. Úgy érezte, azért kell megtennie, mert az, aki. Sokkal inkább arról volt szó, hogy tudja, hogy közszereplő, és szélesebb körű felelőssége van. Benne volt mindenben. Minden szavát leírta. 

Az ismerős szerint a videó lehetővé tette Katalin hercegnének, hogy megszólítsa az embereket, és elejét vegye az újabb pletykáknak. Bár nincs egyszerű feladata, hiszen még mindig akadnak, akik kételkednek. Ugyanakkor az információk szerint Katalin hercegnét nagyon meghatotta az emberek támogatása, ezért szerette volna kifejezni a köszönetét. 


Via