Mindenkit sokkolt Katalin hercegné péntek esti bejelentése: kiderült, hogy a leendő királynénál januári hasi műtéte után rákot diagnosztizáltak, és kemoterápiát kap. A teljes bejelentést itt találod, illetve alább a videót.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Katalin hercegné üzenetet kapott

Amint arról az Express című lap is tudósít, a hír hallatán Harry herceg és Meghan Markle közös és talán meglepően rövid közleményt adtak ki, de a szöveg bizonyos szempontból magyarázatot is ad a rövidségre. Ez áll benne:

egészséget és gyógyulást kívánunk Kate-nek és a családnak, és reméljük, hogy ezt a nyilvánosságtól óvva és békében tehetik meg.

Harry hercegék üzenete tehát utal arra, hogy sógornőjük betegsége elsősorban nem a nyilvánosságra tartozik, és emlékeztet arra is, hogy a trónörökös öccse pont azért költözött el Nagy-Britanniából, hátrahagyva a családot, mert óvni szerették volna a magánéletüket a nyilvánosságtól. Elképzelhető, hogy ugyanezzel a szándékkal van összhangban, hogy Harry hercegék nem taglalják ilyen szűkszavúan a kérdést.

Katalin hercegné öccse is üzent

James Middleton egy közös, régi képet tett ki a borzasztó híreket hallva. Ő ezt írja:

annyi hegyet megmásztunk az évek során együtt. Ezt is megfogjuk, családként, veled együtt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)

Mindenkit sokkolt a bejelentés

Mint Károly király hasonló, februári bejelentésénél, az Express azt is írja, hogy ennél a bejelentésnél megintcsak a szokásos procedúrát követték. Katalin hercegné videójának megjelenését péntek este 6-ra időzítették, és a brit lapok azért tudtak rögtön egy sor anyagot megjelentetni a kérdésről, mert mint mindig, ők előbb értesülhettek a rossz hírről.

Ilyen esetekben a BBC és más vezető brit lapok valamivel korábban megkapják a hírt és a bejelentés szövegét azzal, hogy este 6-ig embargós az értesülés, azaz mindaddig nem publikálhatják az ezzel kapcsolatos cikkeket, amíg az alapbejelentés meg nem jelenik a királyi család hivatalos csatornáin.

Via