A Buckingham-palota egy közleményt tett közzé, amiben bejelentették, hogy Károly király rákos beteg. Kiderült, hogy a múltkori prosztata problémák után a kórházban a  brit uralkodónál daganatot találtak. A kezeléseket azonban már elkezdték.

Károly király betegségét ezért jelentette be a palota

A közleményben elárulták azt is, hogy III. Károly „továbbra is teljesen pozitív a kezelésével kapcsolatban, és alig várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a teljes közszolgálatba”. Amíg kezelik a betegséggel, addig a közfeladatokat nem látja el, azonban továbbra is készen áll az alkotmányos államfői feladataira, beleértve a papírmunkát és a zártkörű találkozókat is.

Arról nincs hír, hogy Károly király, milyen rákbetegséggel küzd, és a betegség melyik stádiumában jár. Annyi azonban kiderült, hogy reggel tért vissza Londonba a norfolki Sandringhamből, és a palota szerint kezelést kapott.

A közelmúltben III. Károly király  jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatti kórházi eljárása külön aggodalomra adott okot. A későbbi diagnosztikai vizsgálatok megállapították a rák egy formáját. Őfelsége a mai napon megkezdte a rendszeres kezelések ütemtervét, mely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvános feladatokat. Ez alatt az időszak alatt Őfelsége továbbra is vállalja az állami ügyeket és hivatalos papírmunkát, ahogy szokta. A király hálás az orvosi csapatának a gyors beavatkozásért, mely a legutóbbi kórházi beavatkozásának köszönhetően valósult meg. Továbbra is teljesen pozitív a kezelésével kapcsolatban, és alig várja, hogy minél hamarabb visszatérjen a közfeladataihoz. Őfelsége úgy döntött, megosztja diagnózisát, hogy megelőzze a találgatásokat, és remélve, hogy ez segítheti a társadalmi megértést mindazok számára, akiket világszerte érint a rák

– olvasható a Buckingham-palota közleményében. 

Mi történik a királyi családban?

Január közepén egy napon jelentették, be hogy Katalin hercegné hasi műtéten esett át, és két hétig kórházban marad. A lábadozási időszak pedig több hónap, ugyanis csak húsvét után fog a nyilvánosság elé lépni. Károly királyról pedig akkor azt mondták, hogy prosztatamegnagyobbodás miatt egy kisebb beavatkozáson fog átesni, ám most kiderült, hogy egy jóval súlyosabb betegséget találtak nála. 

Via