Mint ismert A korona 6. évádnak második etapja főként Vilmos herceg és Katalin hercegné szerelmének kibontakozására összpontosít, ám néhány vad elmélet szerint a fiatalok találkozása nem is volt annyira véletlen. 

Meg nem történt találkozás 

Erre egyébként egy kicsit a sorozat is ráerősít, ugyanis néhány ponton azt lehet érezni, Katalin édesanyja, Carole Middleton mozgatja úgy a szálakat, hogy a lánya és a leendő trónörökös egymásra találjanak. Bár sztoriban van egy kis ferdítés is, miszerint Katalin és Vilmos már jóval az egyetemi éveik előtt találkoztak, Diana is megismerte a lányt, de mint kiderült ez nem a valóság. Sőt, Katalin hercegné egy interjúban meg is erősítette, hogy sajnos sosem találkozott a néhai anyósával. 

Katalin anyjának a szerepe 

A sorozat azonban ezt a meg nem történt találkozást veszi egyfajta alapul, mintha Katalin itt szúrta volna ki Vilmost, a lány édesanyja pedig innentől kezdve megállás nélkül azon munkálkodott, hogy Katalint tényleg a herceg karjaiba terelje. Nos, mivel a sorozatbeli első találkozás nem valós, így az is bizonyos, hogy Carole Middleton nem ennek hatására kezdte el kvázi unszolni a lányát, ennek ellenére mégis terjed néhány vad pletyka, hogy az édesanya mégiscsak kinézte Katalinnak Vilmost. 

Előre kitervelték? 

A feltevések szerint Carole utasította a lányát, hogy járjon a St. Andrews-ba (ahol ugye Vilmos és Katalin aztán találkoztak, a valóságban is, először), miután megtudta, hogy Vilmos herceg is beiratkozott az egyetemre. Mindezt alátámasztani látszik, hogy Katalin az utolsó pillanatban gondolta meg magát, ugyanis úgy volt, hogy az Edinburgh-i Egyetemre jár majd. 

Katie Nicholl író, a A Kate: The Future Queen  (2013) művében is elemezgeti ezt a témát, mint mondja abban az időben mindenki a St. Andrewsba akart járni, abban a reményben, hogy összefutnak Vilmossal. Tina Brown, The Palace Papers (2022) című könyve pedig Carole Middleton szerepére világít rá. 

Nem valószínű, hogy Katalin ma ott tartana ahol, ha nincs az anyja ravasz segítsége. 

Persze, hogy ebből mennyi igaz, nem tudni, sosem erősítette vagy cáfolta meg senki ezeket a feltevéseket. Viszont, ha Katalin anyjának volt is szerepe a szerelemesek egymásra találásában, akkor az végülis jól sült el, hiszen szemmel láthatóan a hercegi pár nagyon szereti egymást, a csodálatos családjuk bizonyítéka annak, hogy ők azért valóban odáig vannak a másikért. 

(via)