Kiderült, Károly király úgy véli, hogy Edinburgh hercegnéje, Zsófia kulcsszerepet játszhat a királyi család jövőjében. A brit uralkodó szerint a testvére, Eduárd herceg felesége a nyilvánossággal való kapcsolata miatt lett a titkos fegyver.

Ezt mondja egy szakértő

A király közismerten érdekelt a monarchia méretének karcsúsításában, hogy megakadályozza, hogy csökkentse az adófizetők költségeit. Ám úgy tűnik, hogy az edinburghi hercegnéről semmi pénzért sem mondana le a brit uralkodó. Zsófia hercegné azért különleges a királyi családban, mert habár megpróbál minél normálisabb életet élni, mellette rengeteg jótékonysági munkát végez, és külföldre is utazik, ha kell.

Most már sokkal nyilvánvalóbb, hogy Zsófia kulcsfontosságú tagja a dolgozó királyi családi tagoknak. Azt hiszem, az emberek valóban a szívükbe zárták, különösen azután, hogy kimutatta nyilvánvaló gyászát Fülöp herceg és a királynő elvesztése miatt

– nyilatkozta Jennie Bond királyi tudósító az OK magazinnak.

Erzsébet királynőt is támogatta

Köztudott, hogy Erzsébet királynő is szerette mindig a legkisebb fia feleségét, aki igazi támasza volt a férje halála után. Nem meglepő, hogy Zsófiát később II. Erzsébet halála is nagyon megviselte.

A szemmel látható közelsége sokkal több volt, mint egy kötelék – úgy tűnt, mély kötődést érzett az anyósa és az apósa iránt. Fülöp halála után hatalmas támasza volt a néhai királynőnek, filmeket nézett vele, lovagolt vele

– tette hozzá a szakértő. 

Mi a titka?

Károly király úgy gondolja, hogy Zsófia népszerűségének a titka, hogy anno ő is normális és egyszerű életet élt. Ez igaz Katalin hercegnére is, akit talán szintén ezért éreznek magukhoz közel az emberek. Zsófia hercegné elegáns, megnyerő és empatikus. Eduárd herceg felesége több mint 70 jótékonysági szervezet és jótékonyság védnöke, köztük a Childline és az NSPCC. Tavaly titkos utat tett Irakba, és két napot Bagdadban töltött, ahol folytatta munkáját a konfliktusokkal összefüggő szexuális erőszak túlélőinek védelmével kapcsolatban. 

Via