November 14-en fontos nap Károly király számára, hiszen ezen a napon ünnepli a születésnapját. Ám sokak meglepetésére ilyenkor nincs születésnapi parádé, hiszen azt majd csak nyáron, a hivatalos születésnapján tartják. 

Károly királynak két születésnapja van

Az uralkodó 1948. november 14-én született, így idén már a 75. születésnapját ünnepelheti. A novemberi alkalomkor is ünnepelnek, de nincs parádé, Károly király a családdal és a jótékonysági szervezetek vezetőivel tölti a napját. A hivatalos ünnepség majd nyáron lesz, ez a Trooping the Colour, amit a hagyományok szerint júniusban tartanak meg. 

A királynak tehát két születésnapja van, ami nem a hagyományoknak köszönhető, hanem az időjárásnak. A Trooping the Colourt vagyis a zászlós díszszemlét mindig a király születésnapján tartották, ám II. Károly király novemberben született, az időjárás pedig ilyenkor nem túl kedvező. A hideg és az eső miatt úgy döntött, hogy a születésnapját áthelyezi nyárra. Onnantól kezdve minden uralkodó, aki ősszel, télen vagy esetleg tavasszal született, nyáron tartotta meg az ünneplést. 

II. Erzsébet királynő is tartotta magát a szokáshoz, mivel ő áprilisban született. Tavasszal még mindig hideg van, az idő kiszámíthatatlan, így a nyári időpont sokkal ideálisabb

Azt nem tudni, hogy Vilmos herceg később követni fogja-e ezt a példát. A walesi herceg június 21-én született, így könnyen előfordulhat, hogy ő csak egy születésnapot tart majd. György herceg születésnapja szintén nyáron van, ezért a szakértők szerint előfordulhat, Károly király után sokáig nem lesz kettős születésnap Nagy-Britanniában. 


Via