A királyi család tagjai már megszokták, hogy sok helyre felkerül az arcképük, szobrokat, portrékat készítenek róluk. Most egy cukrászművész meglepő módon tiszteleg Károly király előtt, mivel készített egy hatalmas tortát. 

60 kiló csoki kellett a Károly királyról készült tortához

Elkezdődött a Cake International nevű rendezvény, ahol minden évben tehetséges cukrászok mutatják meg, hogy mit tudnak. Emma Jayne erre az eseményre készítette a remekművét, amivel mindenkit lenyűgözött. A cukrász Rice Krispiesből készítette el Károly király fejét, majd a faragás után mályvacukorral és csokoládéval díszítette.

A folyamat legidőigényesebb része a korona és a fej voltak. Emma elárulta, hogy csak ezen a két dolgon öt napot dolgozott, majd következett a test, amihez 60 kiló csokit és cukormázat használt fel. A koronát egyébként cukorból és különféle pasztákból készítette el, a drágakövekhez színezéket, temperált cukrot és izomaltot használt.

Károly király szeme volt a torta legidőigényesebb része. A modellező pasztából készült, a kézzel festett és géllel töltött, teljesen ehető szemeket egy egész napra szárító módra helyeztük a légsütőbe, hogy kiszáradjon a zselé, és élethű, mázas megjelenést adjon

– árulta el.

Emma szerint nagyon fontos, hogy az ilyen típusú torták élethűek legyenek, Károly király esetén ennek még nagyobb a jelentősége. Éppen ezért megpróbált pontosan dolgozni, és olyan anyagokat felhasználni, melyekkel ez elérhető. 

Fotókat is posztoltak a hatalmas tortáról, az embereket pedig valósággal lenyűgözte a remekmű. Sokan kiemelték, hogy káprázatosan néz ki, nagyon pontos, látszik, hogy sok munka van benne. 


Via