Január közepén jött a sokkoló hír, hogy Katalin hercegné súlyos műtéten esett át. A rajongók persze próbálják tiszteletben tartani a királyi család kérését, hogy legalább ezt az ügyet hadd ne kelljen a nyilvánosság elé vinniük, de közben renegetegen szerették volna mégis tudni, hogy miért lehetett szüksége a hercegnének egy ilyen komoly operációra. Akkor az állapotáról a Kensington palota csak annyit közölt, hogy nem rákos megbetegedésről van szó. Ezért volt különösen nagy sokk a tegnap esti bejelentés.

Katalin hercegné mégis rákos

Tehát mégiscsak igaz, amit elég sokan sejtettek, de a Mirror című lap felhívja a figyelmet arra, hogy megvolt az oka a 42 éves hercegnének arra, hogy cáfolja a rosszindulatú daganattal kapcsolatos pletykákat. Egészen egyszerűen akkor még maga sem tudhatta. A pénteki közleményben a leendő királyné így beszél az operációról:

januárban komoly hasi műtéten estem át Londonban, és akkor még úgy nézett ki, hogy nincs rosszindulatú daganatom. A műtét sikeres volt. A műtétet követő vizsgálatok azonban kimutatták a rákot. Az orvoscsoportom ezért azt tanácsolta, hogy egy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és most ennek a kezelésnek a korai szakaszában vagyok.

Emlékeztetőül itt a péntek este publikált videó még egyszer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

A gyerekek miatt sem jelenthették be előbb

A januári belejelentés azt ígérte, hogy a hercegné előreláthatólag húsvétig nem fog a nyilvánosság előtt szerepelni. Húsvétig egy hét még hátravan, de az elmúlt héten egyre fokozódó nyomás a nyilvánosság-kommentelők részéről vehette rá Katalin hercegnét arra, hogy most adja ki ezt a közleményt. A januári bejelentés egyébként azt is tartalmazta, hogy ha lesz jelentős változás Katalin állapotában, akkor arról tájékoztatást adnak majd.

Nos, a tájékoztatást tehát most kaptuk meg, és a bejelentésből kiderül, hogy azért is váratott magára a dolog, mert a hercegi pár először három gyermekének szerette volna elmagyarázni, hogy mi történik édesanyjukkal. A fenti közlemény erre is kitér:

időbe telt, amíg felépültem a komoly műtétből, hogy elkezdhessem a kezelést. De ami a legfontosabb, időbe telt, hogy mindent elmagyarázzunk Györgynek, Saroltának és Lajosnak a számukra megfelelő módon, és hogy megnyugtassuk őket, hogy rendbe fogok jönni.

Hát ezért sem érkezhetett előbb a közlemény. Most azonban, hogy kijött, már Harry herceg, sőt, Károly király is reagált rá.

Via