A sajttortát bírod, igaz? A mogyorókrém és a csoki is jöhet? Ha mind a kettőre igen a válaszod, ráadásul egy gyors édességet keresel, akkor gyorsan görgess lejjebb! Ja, és szívesen. 😉
Mogyorókrémes-csokis sajttorta
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 150 g darált keksz
- 30 g kakaó
- 60 g olívaolaj
- 400 ml tejszín
- 200 g sajtkrém
- 100 g csokis mogyorókrém
- 70 g cukor
- 1 evőkanál porcukor
- étcsokoládé (díszítéshez)
Így készítsd el:
- Egy tálban keverd össze a kekszet a kakaóval és az olívaolajjal. A keveréket oszd szét a négy pohár között. Nyomkodd le az aljára és tedd félre.
- A tejszínből 250 ml-t verj habbá. Közben a krémsajtot egy tálban keverd össze a cukorral, majd a mogyorókrémmel. Végül egy keverőlapát segítségével fokozatosan add hozzá a tejszínhabot, de óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
- Az alapra kend rá a krémet, és legalább két órára dobd be a hűtőbe pihenni.
- Nem sokkal tálalás előtt verd fel a maradék tejszínhabot, hűtsd le kicsit és adagold a megdermedt sajttorta tetejére. Reszelj rá étcsokoládét, és már kanalazhatod is!