A sajttortát bírod, igaz? A mogyorókrém és a csoki is jöhet? Ha mind a kettőre igen a válaszod, ráadásul egy gyors édességet keresel, akkor gyorsan görgess lejjebb! Ja, és szívesen. 😉

Mogyorókrémes-csokis sajttorta

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 150 g darált keksz
  • 30 g kakaó
  • 60 g olívaolaj 
  • 400 ml tejszín
  • 200 g sajtkrém
  • 100 g csokis mogyorókrém
  • 70 g cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • étcsokoládé (díszítéshez)
Így készítsd el:
  • Egy tálban keverd össze a kekszet a kakaóval és az olívaolajjal. A keveréket oszd szét a négy pohár között. Nyomkodd le az aljára és tedd félre.
  • A tejszínből 250 ml-t verj habbá. Közben a krémsajtot egy tálban keverd össze a cukorral, majd a mogyorókrémmel. Végül egy keverőlapát segítségével fokozatosan add hozzá a tejszínhabot, de óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
  • Az alapra kend rá a krémet, és legalább két órára dobd be a hűtőbe pihenni.
  • Nem sokkal tálalás előtt  verd fel a maradék tejszínhabot, hűtsd le kicsit és adagold a megdermedt sajttorta tetejére. Reszelj rá étcsokoládét, és már kanalazhatod is!

Via