Nincs mese, az ünnepi szezonban elkerülhetetlenek a karácsonyi édességek és a finomságok! Ha viszont nem akarsz órákat a konyhában tölteni a tökéletes karácsonyi desszert elkészítésével, mégis valami házias süteményre vágysz, 🎄🍪 akkor imádni fogod a receptet. Amúgy tök olyan, mint a kókuszgolyó, csak sokkal jobb, mert még oreó is van benne! 😍 Mutatjuk is a receptet.

A legjobb 3 hozzávalós karácsonyi desszert

Shutterstock
Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 csomag oreós keksz (na jó, lehet akár kettő is!)
  • margarin vagy krémsajt (ízlés szerint)
  • étcsokoládé
  • + kókuszreszelék (teljesen opcionális)

Elkészítés:

  1. A három hozzávalós isteni finom karácsonyi desszert fő alapja az oreós keksz, amit egészen apróra kell törnöd, vagdosnod vagy darálnod. Pont úgy, mintha darált háztartási kekszet vennél!
  2. Második lépésként az összetört oreós kekszhez tegyél annyi kis margarint vagy krémsajtot, hogy golyó formára tud gurigázni őket. Nem kell hozzá sok, de valamennyi mindenképp, mert ezektől lesz szép golyó formája a desszertnek.
  3. Ha ez megvan, hűtsd le a kész oreós golyókat és olvassz fel egy kis étcsokit. Ne legyen teljesen híg, inkább lassan csöpögő, szilárd, amit könnyen rá tudsz csorgatni a kész kis golyócskákra.
  4. A golyókat egy sütőráncsot tökéletesen meg tudod szárítani! Még mielőtt teljesen rádermedne a csoki, a teljesen opcionális 4. hozzávalót, a kókuszreszeléket is rá tudod szórni, de nélküle is isteni lesz a süti.
  5. A kész golyókat tartsd a hűtőben és fogyasztás előtt 5-10 perccel vedd őket ki! Annyira finomak lesznek, hogy újévig csak ezt a desszertet fogod enni — a jó hír pedig az, hogy még konyhatündérnek sem kell lenni hozzá! 🥰 Jó étvágyat!

Via