Az időjárás már nem kegyelmez nekünk: egyre hidegebbek a napok, sebesen közeleg a karácsony, mi meg semmi másra nem vágyunk, mint, hogy a paplan alatt, kényelmesen elhelyezkedve – egyedül vagy a párunkkal – bámuljuk a kedvenc sorozatainkat. Mindezt pedig szívesen tesszük egy pohárka forralt bor társaságában. De hogyan készítsd el a tökéletes forralt bort? Máris mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 2 nagyobb narancs
- egy üveg vörösbor (javaslatok: Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot)
- brandy, ízlés szerint
- fél csésze barna cukor/méz
- 8-10 szegfűszeg
- 3 fahéjrúd
- 1 tk. friss vagy őrölt gyömbér
Elkészítés
A tökéletes forralt bor elkészítésének titka a türelem. A hozzávalókat egy nagyobb fazékban keverjük össze, majd lassú tűzön kezdjük el melegíteni. Alacsony vagy közepes lángon hevítsük, nagyjából 20-25 percig. Ez idő alatt alkalmanként keverjük meg, hogy megbizonyosodjunk róla, a cukor vagy a méz teljesen feloldódott.
Amikor már a bor gőzölög, akkor az összetevők jól elkeverdtek, vagyis a mennyei manna elkészült. Ezután már nincs más dolgunk, mint bögrégbe önteni a finomságot. Ha szeretnénk, akkor szeletelhetünk még pluszban narancsot, hogy aztán arra öntsük rá az elkészült forralt borunkat.
(via)