Az időjárás már nem kegyelmez nekünk: egyre hidegebbek a napok, sebesen közeleg a karácsony, mi meg semmi másra nem vágyunk, mint, hogy a paplan alatt, kényelmesen elhelyezkedve – egyedül vagy a párunkkal – bámuljuk a kedvenc sorozatainkat. Mindezt pedig szívesen tesszük egy pohárka forralt bor társaságában. De hogyan készítsd el a tökéletes forralt bort? Máris mutatjuk a receptet. 

Hozzávalók 

  • 2 nagyobb narancs 
  • egy üveg vörösbor (javaslatok: Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot)
  • brandy, ízlés szerint 
  • fél csésze barna cukor/méz
  • 8-10 szegfűszeg 
  • 3 fahéjrúd 
  • 1 tk. friss vagy őrölt gyömbér 


Elkészítés 

A tökéletes forralt bor elkészítésének titka a türelem. A hozzávalókat egy nagyobb fazékban keverjük össze, majd lassú tűzön kezdjük el melegíteni. Alacsony vagy közepes lángon hevítsük, nagyjából 20-25 percig. Ez idő alatt alkalmanként keverjük meg, hogy megbizonyosodjunk róla, a cukor vagy a méz teljesen feloldódott.

Amikor már a bor gőzölög, akkor az összetevők jól elkeverdtek, vagyis a mennyei manna elkészült. Ezután már nincs más dolgunk, mint bögrégbe önteni a finomságot. Ha szeretnénk, akkor szeletelhetünk még pluszban narancsot, hogy aztán arra öntsük rá az elkészült forralt borunkat. 

(via)