Az érzelmi intelligencia sok dolgot befolyásol a mindennapok során, például azt, hogy miként reagálsz egy bizonyos helyzetre, vagy mennyire tudod kifejezni az érelmeidet. Azok, akiknek magasabb, jól tudnak reagálni a váratlan helyzetben, míg az alacsonyabb EQ-val rendelkezők nehézségekbe ütközhetnek. Az alacsonyabb érzelmi intelligenciát mindig jelzi valami, eláruljuk, mi utal rá.  

Mindig más a hibás 

A magas érzelmi intelligencia lehetővé teszi, hogy egy adott helyzetben más szemszögből is megvizsgáld az adott dolgot. Ilyenkor már úgy tűnhet, hogy a másik nézőpont ugyanannyira indokolt, mint a sajátod. De az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező emberek ezt nem így látják, szerintük csak a saját állaspontjuk a helyes, így a vitáknál sem lehetnek hibásak. 

Haragot tartanak 

Az alacsony érzelmi intelligenciával emberek nehezen viselik a hibákat, még akkor is, ha saját maguk követik el. Éppen ezért mások hibáit is mindig felnagyítják, nem tudják elfogadni és sokáig haragot tartanak. 

Folyton megsértődnek 

Az alacsony érzelmi intelligencia egyik jele, ha valaki nehezen viseli a kritikát. Már a legapróbb dolog is bosszantja, nehezen fogadja el mások véleményét, ez pedig folyton konfliktushoz vezet. Már a legapróbb kritikát is támadásnak veszi, és nagyon könnyen megsértődik rajta. 


Via