A magas érzelmi intelligenciával (EQ) rendelkező emberek legfőbb jellemvonása, hogy megértőbbek, segítőkészebbek, támogatóbbak és all-in-all kedvesebbek, mint azok, akiknek az EQ-szintjük alacsony. Ma már rengeteg olyan személyiségteszt áll a rendelkezésedre, hogy kiderítsd, te vajon hogy állsz az EQ-szinteddel, egy azonban biztos: ha neked is magas az érzelmi intelligenciád, a következő szavakat a kutatások szerint naponta használod!

KÉREM

Napjainkban az emberek egyre kevesebbet használják a kérem szót, pedig a pszichológusok szerint sokkal kedvesebbnek, barátságosabbnak és segítőkészebbnek tűnünk mások szemében, ha a kéréseink mellé a kérem szót is hozzátesszük. Megéri kipróbálni, az illedelmes emberekhez ugyanis nagyobb bizalommal fordulnak mások!

KÖSZÖNÖM

Kutatások százai igazolják, hogy hálát adni és köszönetet nyilvánítani csak a legmagasabb intelligenciával rendelkező emberek tudnak, akik vidám és pozitív életszemlélettel tekintenek a jövőre. Sok embernek eszébe sem jut az apró dolgokat megköszönni, viszont ha több ember mondana köszönetet a másiknak, a pszichológusok szerint sokkal boldogabb és harmonikusabb életet tudnánk élni. 

SAJNÁLOM

A legtöbben túl büszkék ahhoz, hogy bocsánatot kérjenek, inkább elbagatellizálják a dolgot. Azok viszont, akik megértik a bocsánatkérés lényegét és értelmét, sokkal magasabb érzelmi intelligenciával rendelkeznek az átlagnál: ez azért lehetséges, mert ezek az emberek a felmérések szerint nagyobb beleérző-képességgel rendelkeznek a többi ember élethelyzetébe.

TESSÉK?

A "nem hallom!", "mi?" és "mi van?" szókapcsolatokat általában az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező emberek használják, a "tessék?" kifejezést pedig az illemre, empátiára és türelemre, megértésre fogékonyabb emberek. A kutatások szerint egyébként azok az emberek a legilledelmesebbek, akiknek magas az EQ-juk.

Via