Nemcsak a testnek, de időről-időre a lelkednek is pihenésre, töltődésre van szüksége. Lássuk, hogyan jelez a tested, ha érzelmileg kimerültél.

Jelez a test!

Néha sokkal nagyobb szükség van a pihenésre lelkileg, mint testileg. Na de mik azok a jelek, amelyek egyértelműen azt jelzik, hogy most a mentális egészséged követeli meg a szünet gombot? Ha ezeket tapasztalod, a kiégés is közel áll, úgyhogy jobb, ha tényleg komolyan veszed őket.

Nem is figyelsz már rá

Amikor jön egy újabb probléma, megpróbálod elterelni a figyelmedet, hogy ne kelljen azzal foglalkoznod? Muszáj a kezedbe venni az életed irányítását, mert ha menekülsz a nehézségek elől, az arra utal, hogy nem vagy a saját életed főnöke. Ha pedig így van, akkor nagyon fárasztó lehet úgy koordinálni a mindennapjaidat, hogy egyébként nincs uralmad a sorsod felett.

Már semmit sem élvezel

Eddig imádtál kirándulni, edzeni járni, elugrani egy koktélra a csajokkal, de ezek ma már egyáltalán nem töltenek fel?Ez nem túl jó jel, mert azt jelenti, hogy egyfajta érzelmi üresség uralkodik benned. Ezek a dolgok pontosan azért lennének fontosak, hogy feltöltődhess, új erőre kapj! Vonulj el egy kicsit, élvezd ki, hogy semmit nem csinálsz, és engedd meg magadnak, hogy pihenj egy kicsit!

Nem találod a kiutat

Semmi baj nincs azzal, ha egy adott problémát nem tudsz azonnal megoldani. Nem kell, hogy mindenre azonnal megoldást találj! Ettől függetlenül, muszáj rájönnöd, hogy hogyan lehetsz újra nyeregben, hogy hogyan uralhatod ismét a sorsodat. Kérd ki a számodra fontos emberek véleményét, és most az egyszer vedd rá magad, hogy elfogadd mások tanácsát, intelmeit.

via