Az emberek általában kishitűek magukkal szemben, és nem is gondolnák, hogy valójában mennyire okosak. Valószínűleg ez igaz rád is, és nem is vagy tisztában azzal, hogy átlagon felüli az intelligenciád. Csekkold a következő jeleket, hogy kiderítsd az igazságot.

3 árulkodó jel, hogy okosabb vagy, mint hinnéd

1. „Ezt biztos mindenki más is tudja!“

Gyakran derül ki, hogy amit te tudsz, azt más nem, pedig számodra evidencia? Képzeld, az intelligens emberek gyakran vetítik ki saját képességeiket másokra, és gondolják azt, hogy mindenki másnak is hozzáférhetőek ezek az információk, hiszen nekik maguknak sem kellett sokat gondolkodni a dolgon. 

2. Bírod a sötét humort

Egy osztrák kutatás szerint a vicces, jó humorú emberek magas intelligenciával rendelkeznek, különösen azok, akik kedvelik a sötét, szarkasztikus poénokat. Az árnyaltabb, többrétegű viccek feldolgozásához ugyanis kiemelkedő érzelmi és kognitív képességekre van szükség.

3. Kreatív vagy

A kreativitás egyedi gondolkodás- és látásmódra utal, azt jelenti, hogy az átlagtól eltérően közelíted meg a problémákat, olyan dolgokat látsz, amiket mások nem, egyedi és innovatív módon oldasz meg feladatokat vagy gondokat.