A világ összes pénze sem lenne elég, mindig találnál valamit, amire súlyos összegeket költhetsz? Szeretnél változtatni ezen, és nem engedni azt, hogy kifolyjon a kezeid közül az összes pénz? Akkor itt az ideje, hogy alkalmazd a 30 / 30-as szabályt, amivel pofon egyszerű lesz spórolni!

A 30/30-as szabály a spórolás titka

30 / 30-as szabály segítségével egyszerűen megoldható, hogy ne költs felesleges dolgokra. Csak egy kis önuralomra lesz szükséged, és hidd el, jelentős összegeket spórolhatsz majd.

Ha impulzusvásárló vagy, akkor kifejezetten a te módszered lehet a 30 / 30. Lássuk, hogyan alkalmazhatod a mindennapokban!

A 30 / 30-as szabály az euróról kapta a nevét, ám a magyar helyzetre is könnyedén átvezethető. A lényege, hogy amikor egy 30 eurónál, azaz nagyjából 10 000 Ft-nál drágább dolgot szeretnél megvenni, akkor ne hozd el, hanem a következő 30 órában figyeld meg, hogy hogyan bírod nélküle.

Várj!

Ha egész nap ez jár a fejedben, és tényleg úgy érzed hogy nélkülözhetetlen, akkor menj vissza érte később! Azonban ha nem e körül forognak a gondolataid, akkor nincs is rá szükséged.

Ha 100 eurós költés előtt állsz, akkor ne 30 órát várj a megvásárlás előtt, hanem 30 napot! Az ilyen kiadásokat tényleg nagyon meg kell gondolni, és ez lehet az egyetlen módja annak, hogy el tudd dönteni, mennyire nélkülözhetetlen az adott dolog az életedből.

via