Ki ne szeretné a fahéjas csigát? Főleg az olyan verziót, ami otthon is simán elkészíthető, mégis finomabb, mint a boltinál.

Áfonyás-fahéjas csiga

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 csésze fagyasztott vagy friss áfonya (lehet vörös vagy kék is)
  • 1/4 csésze friss narancslé
  • 1/4 csésze plusz 5 evőkanál barna cukor
  • 6 evőkanál puha vaj
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1 nagy tojás
Elkészítés:
  • Egy kis serpenyőben, közepes lángon főzd össze az áfonyát, a narancslevet és 1/4 csésze barna cukrot, időnként keverj rajta, amíg az áfonya szét nem reped, és a keverék lekvárszerű, sűrű lesz, kb. 15 percig. Hagyd kihűlni.
  • Egy kis tálban keverd simára a vajat, a fahéjat, a kardamomot és a maradék 5 evőkanál barna cukrot.
  • Helyezd a tészát sütőpapírral egy nagy tálcára. Először kend meg a fahéjas vajjal, majd az áfonya szósszalKenjük meg áfonyaszósszal a barna cukorvajjal. Tedd hűtőbe kb. 15 percre.
  • Tekerd fel szorosan a tésztát a hosszú oldala felől. Majd egy recés késsel vágd 12 egyenlő részre és helyezd el egy tepsin egymástól távol.
  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy tojást verj fel egy kevés vízzel. A tejszínt locsold rá a tekercskre, majd kend le a tojással az egészet.
  • Süsd a tekercseket, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a krém felszívódik, kb. 30 percig.