Ez a karácsonyi bögrés süti elronthatatlan. Ne tévesszen meg, hogy kicsit hosszú a hozzávalók listája, extra gyorsan elkészül.
Hozzávalók
- 50 g vaj
- ½ evőkanál brandy
- 25 g mazsola
- 25 g datolya
- szeletelt, szárított meggy
- 50 g liszt
- 1 tojás
- 25 g mandula
- ¼ evőkanál fahéj
- 50 g barna cukor
Elkészítés
Olvaszd fel a vajat egy 300 ml-es bögrében a mikrohullámú sütőben 20-30 másodpercig, magas fokozaton. Dobja bele a gyümölcsöket, és melegítsd további 45 másodpercig. Vedd ki a mikrohullámú sütőből, öntsd egy másik tálba, és tedd félre.
A vaj egy részét hagyd a bögrében, a többit pedig egy második 300 ml-es bögre kivajazásához használd. Ha a végén szeretnéd kifordítani a süteményeket, béleld ki a bögréket sütőpapírral.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót az áztatott gyümölcshöz, keverjük össze, majd osszuk el a két bögre között. Melegítsük újabb másfél percig amíg felfúvódik,majd hagyd állni 2 percig. Tálald pudinggal vagy valamilyen lekvárral.