Ez a karácsonyi recept sokaknál nagy kedvenc. Hihetetlenül egyszerű, mégis mindenkinek úgy tűnhet, hogy bonyolult elkészíteni. Bebizonyítjuk, hogy nem!
Hozzávalók 75 sütihez
- 250 g szobahőmérsékletű tejföl
- 280 g szobahőmérsékletű vaj
- 400 g búzaliszt
- 100 g tönkölybúzaliszt
- 5 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- liszt a munkalaphoz
Hogyan készül a diétás süti?
- Először a vajat habosra verjük, majd sima krémmé keverjük.
- Szűrőn keresztül szitáld bele a lisztet, add hozzá a tejdölt, gyúrd össze, és tedd fólia alá!
- Tedd a hűtőbe kb. 30 percre!
- A várakozási idő letelte után lisztezett munkafelületen, sodrófával nyújtsa ki a tésztát kb. egy centiméter vastagságúra.
- A tészta mennyisége kb. 75 csillaghoz elegendő (egyenként 4-5 cm-esek).
- Mézeskalács formával nyomd ki a kekszeket, és tedd őket előmelegített sütőbe, amely 180 fokon megy, légkeveréses módban.
- Közben egy széles, sekély tálban készítsük el a fahéjas-cukros keveréket. Keverd össze ezeket a hozzávalókat!
- Vedd ki a kekszeket, és még melegen forgasd bele ebbe a keverékbe!