Ez a karácsonyi recept sokaknál nagy kedvenc. Hihetetlenül egyszerű, mégis mindenkinek úgy tűnhet, hogy bonyolult elkészíteni. Bebizonyítjuk, hogy nem!

Hozzávalók 75 sütihez

  • 250 g szobahőmérsékletű tejföl
  • 280 g szobahőmérsékletű vaj
  • 400 g búzaliszt
  • 100 g tönkölybúzaliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • liszt a munkalaphoz

Hogyan készül a diétás süti?

  • Először a vajat habosra verjük, majd sima krémmé keverjük. 
  • Szűrőn keresztül szitáld bele a lisztet, add hozzá a tejdölt, gyúrd össze, és tedd fólia alá! 
  • Tedd a hűtőbe kb. 30 percre!
  • A várakozási idő letelte után lisztezett munkafelületen, sodrófával nyújtsa ki a tésztát kb. egy centiméter vastagságúra.
  • A tészta mennyisége kb. 75 csillaghoz elegendő (egyenként 4-5 cm-esek).
  • Mézeskalács formával nyomd ki a kekszeket, és tedd őket előmelegített sütőbe, amely 180 fokon megy, légkeveréses módban. 
  • Közben egy széles, sekély tálban készítsük el a fahéjas-cukros keveréket. Keverd össze ezeket a hozzávalókat!
  • Vedd ki a kekszeket, és még melegen forgasd bele ebbe a keverékbe!

via