Képzeld, újabb sütiőrület robbantotta fel a netet! Ezúttal egy szuper könnyű, gyors, habos finomság a kedvenc, ami garantáltan neked is felkerül majd a fav-listádra! 

Mutatjuk, hogyan készül a citromos szuflé palacsinta!

Amire szükséged lesz:

  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 3 tojás nagy tojás, szétválasztva
  • 80 ml tej
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 dl citromlé
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • vaníliakivonat/vaníliáscukor
  • csipet só

Így dobd össze:

  • Egy közepes tálban verd fel a tojássárgáját, majd add hozzá a tejet, a vaníliát, az olvasztott vajat és a ricottát. Az egészet keverd addig, amíg össze nem áll.
  • A száraz összetevőket - lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót külön tálban keverd jól össze, majd adagold hozzá a ricottás masszához. Ezután jöhet a citromlé és a citromhéj.
  • A tojásfehérjéket  a cukorral verjd kemény habbá, majd óvatosan adagold a citromos tésztához úgy, hogy ne törjön össze. 
  • A sütéshez serpenyőre, sütiformára, olajra és kevés vízre lesz szükséged!   

                                 
  • Melegítsd fel a serpenyőt, kevés olajjal kend ki, hogy a tészta ne ragadjon az edény aljához. Ugyanígy a sütiformákat is olajozd be.
  • A formákat tedd a serpenyőbe, majd kezdd el belekanalazni a formákba a tésztát. Amikor már majdnem teljesen megtöltötted, tegyél néhány kanál vizet a serpenyőbe, úgy, hogy a tészta ne ázzon el, tegyél fedőt az edényre és 2 percig hagyd sülni. Ezután jöhet a maradék tészta, a formákban egyenletesen elosztva. 
  • 6 percig süsd újra fedő alatt, majd fordítsd meg és még 2 percig hagyd a serpenyőben, hogy mindkét oldala megsüljön.
  • Akkor jó, ha kívül átsült, belül pedig kicsit lágyabb a tészta.

Vedd ki a formából a sütiket, a tetejére áfonyalekvárt vagy valamilyen krémet, szirupot is tehetsz!

Via