Képzeld, újabb sütiőrület robbantotta fel a netet! Ezúttal egy szuper könnyű, gyors, habos finomság a kedvenc, ami garantáltan neked is felkerül majd a fav-listádra!
Mutatjuk, hogyan készül a citromos szuflé palacsinta!
Amire szükséged lesz:
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 3 tojás nagy tojás, szétválasztva
- 80 ml tej
- 2 citrom reszelt héja
- 1 dl citromlé
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- vaníliakivonat/vaníliáscukor
- csipet só
Így dobd össze:
- Egy közepes tálban verd fel a tojássárgáját, majd add hozzá a tejet, a vaníliát, az olvasztott vajat és a ricottát. Az egészet keverd addig, amíg össze nem áll.
- A száraz összetevőket - lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót külön tálban keverd jól össze, majd adagold hozzá a ricottás masszához. Ezután jöhet a citromlé és a citromhéj.
- A tojásfehérjéket a cukorral verjd kemény habbá, majd óvatosan adagold a citromos tésztához úgy, hogy ne törjön össze.
- A sütéshez serpenyőre, sütiformára, olajra és kevés vízre lesz szükséged!
- Melegítsd fel a serpenyőt, kevés olajjal kend ki, hogy a tészta ne ragadjon az edény aljához. Ugyanígy a sütiformákat is olajozd be.
- A formákat tedd a serpenyőbe, majd kezdd el belekanalazni a formákba a tésztát. Amikor már majdnem teljesen megtöltötted, tegyél néhány kanál vizet a serpenyőbe, úgy, hogy a tészta ne ázzon el, tegyél fedőt az edényre és 2 percig hagyd sülni. Ezután jöhet a maradék tészta, a formákban egyenletesen elosztva.
- 6 percig süsd újra fedő alatt, majd fordítsd meg és még 2 percig hagyd a serpenyőben, hogy mindkét oldala megsüljön.
- Akkor jó, ha kívül átsült, belül pedig kicsit lágyabb a tészta.
Vedd ki a formából a sütiket, a tetejére áfonyalekvárt vagy valamilyen krémet, szirupot is tehetsz!