Nyáron nincs is jobb édesség, mint a fagyi. A boltban kapható verziók mellett érdemes kipróbálni pár házi receptet, hiszen, ha friss gyümölcsből készíted el az édességet, akkor csak még finomabb lesz.
Hozzávalók:
- 400 gramm eper
- 250 gramm mascarpone
- 397 gramm doboz sűrített tej
Elkészítés:
- Elsőként tisztítsd meg, mosd meg és vágd össze az epreket. Ha nagyon kemények a gyümölcsök, akkor vágd kisebb darabokra. Ezután egy villával vagy krumplinyomóval törd össze az egészet.
- Add az eperhez elsőként a mascarponét, majd keverd el alaposan. Előfordulhat, hogy csomós lesz a krém, emiatt ne aggódj, ha hozzáadod a sűrített tejed, és ezzel is alaposan elkevered, akkor megfelelő lesz az állaga.
- Miután csomómentes az alap, kanalazd egy tálba és tedd a fagyasztóba. Ahhoz, hogy teljesen megfagyjon legalább hat óra kell, de az sem gond, ha egész éjszaka bennhagyod a fagyasztóba. Másnap szedd át kisebb tálakba, és már eheted is!