Itt a nyár, a forróság, ideje, hogy kipróbáld az avokádó fagyit, ami pillanatok alatt lehűt és az ízlelőbimbóidat is kényezteti.

Avokádós fagyi

Az avokádónak ma már rengeteg felhasználási módja van. Kenyérre kenve, nachos mellé sem rossz, de fagyiként az igazi. Gyorsan kész, így nem kell órákig a konyhában robotolnod, ráadásul néhány hozzávaló segítségével igazi nyári desszert kerül a tányérodra. Egészéges, hiszen az avokádó rengeteg  A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmaz, a  csokiért  pedig külön bónuszpont jár. Ugye már neked is összefutott a nyál a szádban?

Hozzávalók

  • 2 db avokádó
  • 1 db banán
  • 1 doboz kókusztej
  • kevés juharszirup
  • kevés citrom facsart leve

Elkészítés

  • Hámozd meg az avokádót, majd a banánt, és tedd bele a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt.
  • Vízgőz fölött olvassz fel egy tábla csokit, öntsd bele az avakádó héjjába, majd tedd a fagyasztóba.
  • Miután megdermedt, a csokit távolítsd el a héjból.
  • A csokiformába öntsd bele az összeturmixolt masszát.
  • Fogyasztás előtt tetszés szerint díszítheted, például csokigolyóval, csokireszelékkel. 
  • Tedd a fagyasztóba! Nem kell sok időre, már egy óra alatt is megdermed.