Édes, savanyú, és közben csupa élvezet! Na meg villámgyors. Ez a citromtorta elronthatatlan, mégis profi az eredmény. Itt az ideje, hogy elkészítsd!
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 280 g fehér csokoládé
- 2 citrom
Így készítsd el!
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük, egy tepsit (18 x 18 cm) kibélelünk sütőpapírral.
- Válasszük szét a tojásfehérjét és a sárgáját. A tojásfehérjéhez használjunk keverőedényt.
- Olvasszuk fel a csokoládét egy nagyobb tálban. Hagyományosan használhatunk ehhez vízgőzt, vagy akár mikrohullámú sütőt. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, hagyd kicsit hűlni, hogy folyékony maradjon, de már ne legyen túl forró.
- Most belekeverhetjük a tojássárgáját, és masszát csinálunk a két hozzávalóból.
- Verd fel a tojásfehérjét mixerrel, amíg kemény habot nem kapsz!
- Adjuk hozzá a tojáshab egyharmadát a csokis keverékhez, és egy spatula vagy kanál segítségével óvatosan dolgozzuk össze. Addig ismételjük a folyamatot, amíg a tojásfehérje teljesen fel nem oldódik, és már nem látunk darabot belőle a masszában. A tésztának könnyűnek és puhának kell lennie.
- Kifacsarjuk a citromokat (mérettől függően 1 is elég), majd óvatosan hozzáadjuk 60 ml levét és a reszelt héját.
- Mehet a massza a tepsibe, és süsd 40 percig.
- A tetején a rétegnek enyhén meg kell keményednie, nyugodtan nézd sütés közben fogpiszkálóval, jó-e már a desszert.
- Hagyd kihűlni a tortát, mielőtt kivennéd a formából.
- Díszítsd ízlés szerint gyümölcsökkel, csokoládével, magvakkal - amihez kedved van!