Édes, savanyú, és közben csupa élvezet! Na meg villámgyors. Ez a citromtorta elronthatatlan, mégis profi az eredmény. Itt az ideje, hogy elkészítsd! 

Hozzávalók :

  • 4 tojás
  • 280 g fehér csokoládé
  • 2 citrom

Így készítsd el!

  • A sütőt 160 fokra előmelegítjük, egy tepsit (18 x 18 cm) kibélelünk sütőpapírral.
  • Válasszük szét a tojásfehérjét és a sárgáját. A tojásfehérjéhez használjunk keverőedényt.
  • Olvasszuk fel a csokoládét egy nagyobb tálban. Hagyományosan használhatunk ehhez vízgőzt, vagy akár  mikrohullámú sütőt. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, hagyd kicsit hűlni, hogy folyékony maradjon, de már ne legyen túl forró.
  • Most belekeverhetjük a tojássárgáját, és masszát csinálunk a két hozzávalóból.
  • Verd fel a tojásfehérjét mixerrel, amíg kemény habot nem kapsz!
  • Adjuk hozzá a tojáshab egyharmadát a csokis keverékhez, és egy spatula vagy kanál segítségével óvatosan dolgozzuk össze. Addig ismételjük a folyamatot, amíg a tojásfehérje teljesen fel nem oldódik, és már nem látunk darabot belőle a masszában. A tésztának könnyűnek és puhának kell lennie.
  • Kifacsarjuk a citromokat (mérettől függően 1 is elég), majd óvatosan hozzáadjuk 60 ml levét és a reszelt héját.
  • Mehet a massza a tepsibe, és süsd 40 percig. 
  • A tetején a rétegnek enyhén meg kell keményednie, nyugodtan nézd sütés közben fogpiszkálóval, jó-e már a desszert. 
  • Hagyd kihűlni a tortát, mielőtt kivennéd a formából. 
  • Díszítsd ízlés szerint gyümölcsökkel, csokoládével, magvakkal - amihez kedved van!

via