Hozzávalók az alaphoz:

  • 360 gramm cukor
  • 540 gramm liszt
  • 180 gramm napraforgóolaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 200 ml ásványvíz

    A krémhez:

  • 200 g habtejszín
  • 2 evőkanál tejszín
  • 100 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 lapzselatin
  • 200 g (fagyasztott) málna

Az alap elkészítése:

  • A cukrot, a vaníliás cukrot és az olajat keverd össze.
  • Ehhez jöhet a 4 tojás, amit 45 másodpercig keverj az eddigiekhez. 
  • Ezután a liszt és a sütőpor hozzáadása jön a keverékhez, majd a 200 ml ásványvizet add hozzá folyamatos kevergetés mellett.
  • Tedd tortaformába! Ezután süsd meg 200 fokon 25 perc alatt.

Ezután jöhet a krém:

  • Verd fel a tejszínhabot, és tegyél hozzá lapzselatint. 
  • Ezután keverj hozzá porcukrot, valamint a vaníliás cukrot. 
  • Közben turmixolj össze 200 g málnát, és ezt forrald fel a 2 ek. tejszínnel.
  • Kanalazd rá a zselatinos tejszínt az alapra, majd öntsd rá a forró málnát. 
  • Ízlés szerint reszelj rá fehércsokit, ha kihűlt. 

Tedd a fagyasztóba, hogy a rétegek megdermedjenek, majd fogyaszd!

via