Hozzávalók az alaphoz:
- 360 gramm cukor
- 540 gramm liszt
- 180 gramm napraforgóolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojás
- 200 ml ásványvíz
A krémhez:
- 200 g habtejszín
- 2 evőkanál tejszín
- 100 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 lapzselatin
- 200 g (fagyasztott) málna
Az alap elkészítése:
- A cukrot, a vaníliás cukrot és az olajat keverd össze.
- Ehhez jöhet a 4 tojás, amit 45 másodpercig keverj az eddigiekhez.
- Ezután a liszt és a sütőpor hozzáadása jön a keverékhez, majd a 200 ml ásványvizet add hozzá folyamatos kevergetés mellett.
- Tedd tortaformába! Ezután süsd meg 200 fokon 25 perc alatt.
Ezután jöhet a krém:
- Verd fel a tejszínhabot, és tegyél hozzá lapzselatint.
- Ezután keverj hozzá porcukrot, valamint a vaníliás cukrot.
- Közben turmixolj össze 200 g málnát, és ezt forrald fel a 2 ek. tejszínnel.
- Kanalazd rá a zselatinos tejszínt az alapra, majd öntsd rá a forró málnát.
- Ízlés szerint reszelj rá fehércsokit, ha kihűlt.
Tedd a fagyasztóba, hogy a rétegek megdermedjenek, majd fogyaszd!