Nincs is jobb a forró júliusi napokon, mint valami friss, jeges finomság. Jöjjön egy 2 összetevős fagyi, amit képtelenség elrontani. 

Hozzávalók

  • 4 túlérett banán
  • 500 gramm áfonya

Így készül a fagyi

  • Szeleteld fel a banánt, és tedd egy fagyasztható edénybe. Lehetőleg egy rétegben, hogy ne rakd egymásra a darabokat. 
  • Tedd hozzá az áfonyákat is, a legjobb, ha ezek is mellé, nem pedig rá kerülnek. 
  • Várj 2 órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod a gyümölcsöt.
  • Tedd a hozzávalókat a robotgépbe. Az egészet addig turmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk. Előfordulhat, hogy ez nem egy egyszerű feladat, de nem szabad feladni. 
  • Tálalás előtt 5 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy egyszerűen kanalazható legyen.