Nincs is jobb a forró júliusi napokon, mint valami friss, jeges finomság. Jöjjön egy 2 összetevős fagyi, amit képtelenség elrontani.
Hozzávalók
- 4 túlérett banán
- 500 gramm áfonya
Így készül a fagyi
- Szeleteld fel a banánt, és tedd egy fagyasztható edénybe. Lehetőleg egy rétegben, hogy ne rakd egymásra a darabokat.
- Tedd hozzá az áfonyákat is, a legjobb, ha ezek is mellé, nem pedig rá kerülnek.
- Várj 2 órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod a gyümölcsöt.
- Tedd a hozzávalókat a robotgépbe. Az egészet addig turmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk. Előfordulhat, hogy ez nem egy egyszerű feladat, de nem szabad feladni.
- Tálalás előtt 5 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy egyszerűen kanalazható legyen.