A féltékenység mindenkiben megvan, ám az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mértékben.

Nem minden féltékenység rossz

Vannak olyan emberek, akik tökéletesen a helyén tudják kezelni a féltékenységet, míg másoknak szinte minden emberi kapcsolatát tönkreteszi. Hogy mi a normális, azt nehéz lenne meghatározni, de vannak olyan esetek, amelyeket a tudomány már toxikusnak bélyegez. Pedig a féltékenység egyébként egy természetes emberi érzelem, egy természetes reakció, mégis mindent elronthat, ha nem tudod kordában tartani. Most eláruljuk, te honnan tudhatod, hogy toxikus-e a féltékenységed szintje.

Egészséges féltékenység

Az egészséges verziónál ugyanúgy átjár a féltékenység, és egy bizonyos ideig, akár a hatalmába is kerít. Ilyenkor sikerül helyesen kategorizálnod az érzést, és felismered, hogy jelenleg féltékeny vagy. Utána mész, és mélyen magadba nézel, hogy mi váltja ezt ki, és a helyére rakod a dolgokat. 

Toxikus féltékenység

Az toxikus féltékenység viszont sokszor hirtelen, előjel nélkül jön. Mint egy dühroham, felrobban tőle az ember. És ilyenkor nem a megoldást keresed, hanem arra érzel erős igényt, hogy azonnal irányítás alá vond a másik ember életét.

Legközelebb már tudod

Mint látható, ez a két kategória nagyon könnyen megkülönböztethető, ezért ha legközelebb féltékeny vagy valami miatt, már te is tudni fogod, hogy egészséges, vagy toxikus szinten éled meg az érzelmeidet. Ez pedig azt is jelenti, hogyha felismered, hogy toxikus, azonnal tudsz majd rajta változtatni.

via