Mindenki azt hiszi, ezek a tökéletes választások reggelinek, ha fogyni akarsz, pedig ez téves infó!

Ezeket semmiképpen se reggelizd

Vannak ételek, amelyeket kerülni kell a reggelinél, ha célunk a fogyás. A franciák szerint, szinte tuti a siker, ha ezt a két dolgot mellőzni tudod.

Sokan azt gondolják, hogy tejtermékekkel, gyümölcslevekkel indítani a napot, nagyon is praktikus és egészséges. Hiszen a szervezetnek szüksége van a fehérjére, a gyümölcslében pedig rengeteg vitamin van. Nem azt állítjuk, hogy ez nem igaz, de nem akkor hogyha a fogyás a célod. Ugyanis, akkor ez többet árt, mint használ.

A reggeli ráadásul különösen fontos, hiszen ha a megfelelő fogásokból állítod össze, akkor egész napra kitart majd az energia, amit ad. Ha azonban tényleg nagyon fontos, hogy diéta kompatibilis legyen a reggelid, akkor jobban teszed, ha a joghurtot és a gyümölcslevet kihagyod belőle.

A fogyást nem segítik

Ugyan a joghurtok valóban jó kalciumforrások, ám általában tele vannak cukorral, aromákkal, tartósítószerekkel, mesterséges édesítőszerekkel, és rengeteg kalóriát tartalmaznak.

Ugyanez elmondható a gyümölcslevekről is, amelyekben sok esetben több a cukor, mint maga a gyümölcs. Ezzel a két étellel megugrik a vércukorszint, ami megalapozza, hogy egész nap ne érezd magadat jóllakottnak. Így hiába gondolod azt, hogy egészséges amit csinálsz, csak ártasz magadnak.

via