Ha szereted a tésztákat, akkor neked is ismerned kell ezt a főzési trükköt. Nagyon egyszerű, és csak pár apróságra kell figyelned, így sokkal finomabb lesz minden étel!

Mostantól csak így fogod készíteni a tésztát

Tésztát főzni nem nagy dolog, hiszen csak bele kell tenned a forrásban lévő vízbe a tésztát, kevés sót, majd nagyjából 10 percig főzni. De a dolog nem is ennyire egyszerű, mivel a szakácsok szerint mindenki elront pár dolgot, amitől a tészta nyálkássá válhat vagy összetapadhat. 

A szakértők szerint a legfontosabb, hogy tudd mennyi tésztát főzöl, ehhez pedig mekkora edényre lesz szükséged. Fontos, hogy a főzés közben a tészta ne nyomódjon össze, megfelelően tudjon mozogni, ehhez pedig mindenképp nagyobb edényre lesz szükséged. 

Az edény mérete mellett a legfontosabb a víz mennyisége. A szakácsok szerint könnyedén kiszámolhatod, hogy mennyi vízre van szükség, Lidia Bastianich, olasz szakács szerint 500 gramm tésztához 1 liter vizet kell feltenned főni. Ez az alap, ezt tovább növelheted, vagy csökkentheted. Ha megfelelő mennyiségű vizet tesztel az edénybe, biztosan nem fog csomósodni. A sóról sosem szabad elfeledkezni, mivel ettől lesz igazán selymes a tészta a főzés után. 


Via