Tuti, hogy te is imádod a könnyen elkészíthető tésztákat, ha igen, akkor hoztunk neked egy receptet. Ez a sajtos-tejszínes verzió nagyon gyorsan elkészül, és annyira finom, hogy folyton ezt akarod majd enni.
Így készül a krémes sajtos tészta
Sok receptet mutattunk már az elmúlt időben, de talán még egyik sem volt ennyire egyszerű és finom, mint ez a sajtos tészta. Nagyon kevés hozzávaló kell hozzá, így még akkor is összedobhatod, ha épp szinte semmi sincs otthon. Nagyjából 20 perc alatt kész, utána pedig már indulhat is a sorozatmaraton!
Hozzávalók:
- 300 gramm spagetti
- 30 cl főzőtejszín
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 ek. szójaszósz
- 100 gramm parmezán
- só
- bors
Elkészítés:
Sós vízben tedd fel főni a tésztát, közben elkészítheted a szószt. Ehhez először tisztítsd meg a fokhagymát, és vágd egészen apróra. Egy másik edényben tedd fel a tejszínt főni, keverd hozzá a fokhagymát, és főzd nagyjából 5 percig.
Ha már kezd besűrűsödni, folyamatos kevergetés közben add hozzá a szójaszósz és a parmezánt. Kavargasd tovább, és főzd még néhány percig. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, és tedd egy edénybe, majd öntsd rá a szószt. Ha túlságosan sűrűnek találod, egy kevés főzővízzel hígíthatod. Ha elkészültél borssal és plusz sajttal tálald!