Jamie Oliver igaz game-changer trükköt árult el a tésztafőzésről.
Jamie Oliver megosztotta titkát
Te is felteszed forrni a vizet, majd beleteszed az olajat, és jöhet a tészta? Nos, ez a legegyszerűbb módja az elkészítésnek, ám Jamie Oliver szerint nem a legpraktikusabb, és nem is a legfinomabb.
Nagyon hasznos trükköt alkalmazok. Megmosom a szeletelt hagymát, hogy lágyabbá tegyem a tésztaszószt. Ebből a vízből teszek a tésztához, ami extra édességet ad a főzés során.
Adj hozzá plusz vizet!
Jamie Oliver szerint tehát semmiképpen nem érdemes kihagyni a hagymát, ha főzni szeretnénk, mert egyrészt az állagán, a tapadásán, másrészt pedig az ízvilágon is sokat dob.
Ha szeretnéd, hogy a szószod nagyon bársonyos ízvilágot képviseljen, amelyben az ízek harmóniája tökéletes, akkor mindenképp keverj a főzővízhez abból a vízből, amelyben a hagymát megmostad.